Flere hundre eks-russ var samlet på Festningen lørdag ettermiddag. Foto: PÅL HAUGBRO

Flere tusen studenter har sagt de skal delta på arrangementet som går ut på å ikle seg gamle russeklær og feste på Festningen. Ifølge arrangementets Facebook-gruppe skal over 4000 personer være med.

Tidligere fester har fått naboene til å rase. Og politiets operasjonsleder skriver på Twitter like før klokken 17.30 at det har begynt å komme inn klager.

- Flere hundre mennesker er der nå. Noe drikking og forsøpling. Flere naboer klager på støy, urinering, rot og mye mer.

Ifølge operasjonslederen er minst en politipatrulje på plass på stedet.

Urinerer ved husene

- Mens jeg har pratet med deg har 10-12 urinert rett utenfor gjerdet her, sier en nabo som bor i området nedenfor Festningen til adressa.no.

Naboen er oppgitt, og forteller at det ikke er mulig å bevege seg utenfor husdørene uten å bli møtt av halvnakne eks-russ som gjør sitt fornødende i busker og bak trærne.

- Vi ønsker ikke å se dette. De urinerer og gjør fra seg, og det pågår i timesvis. Det går rett og slett ikke an å være ute.

Ser ut som en søppeldynge

Ifølge naboen har det allerede begynt å samle seg en del søppel i Festnings-området. På Facebook-gruppa hvor eks-russens arrangement ble avtalt var det flere som oppfordret til at folk skulle passe på å ta med seg bosset. Opprydningsegenskapene til festdeltakerne har så langt ikke imponert naboen.

- Det ser ut som en søppeldynge, konstaterer naboen.