Fire personer MRSA-smittet på sykehjem i Trondheim

Kommunen jobber med å spore opp smitten.

Fire beboere ved Ladesletta helsa- og velferdssenter skal være smittet av MRSA. Bildet er et illustrasjonsbilde.  Foto: ntb scanpix

Saken oppdateres.

Det melder Trondheim kommune på sine hjemmesider.

Det er ved Ladesletta helse- og velferdssenter at fire personer har fått påvist smitte av resistente gule stafylokker (MRSA). Det første tilfellet ble kjent 17. april.

- Både personal og pårørende er varslet. Vi arbeider nå med å spore opp smitten, sier smittevernoverlege Eli Sagvik i Trondheim kommune til kommunens hjemmesider.

Tre beboere og en ansatt

Sagvik sier til adressa.no at tre beboere og en ansatt er berørt. De tre beboerne er nå ført til smitteavdelingen ved EC Dahls helse- og velferdssenter. Den ansatte er sykemeldt og får behandling hjemme.

- To av dem har fått infeksjon i sår, mens to av dem er bærere av bakterien. Helsetilstanden til alle fire er tilfredstillende, sier Sagvik.

De jobber nå med å undersøke alle berørte ansatte og beboere ved Ladesletta helse- og velferdssenter. De har også satt inn ekstra hygienetiltak etter MRSA-utbruddet.

Jobber med å finne smittekilden

De har foreløpig ingen mistanke hvordan de fire personene har blitt smittet.

- Vi jobber nå med smitteoppsporing. Det er økende forekomst av MRSA i samfunnet, men det har vært lite av det i sykehjemmene her til lands. De fleste blir smittet i utlandet, sier Sagvik.

På forsiden nå