LO ber Andresen droppe «gnål»-plakaten

LO snur og ber nå NTNU-forsker, Trond Andresen, om å ikke ta med plakaten der det står at «Gnålet om antisemittisme er en avsporingstaktikk».

Splitt. - Vi har bedt Trond Andresen om å la være å gå med den plakaten i 1. mai-toget, sier John-Peder Denstad.  Foto: Kjell A.Olsen, Adresseavisen

Saken oppdateres.

Etter at kunsthistoriker Daniel Johansen i sin Signert-spalte sa at jødehat ikke hadde noe i et 1. mai-tog å gjøre, har debatten rast.

Jødehat

Les også: Plakater som formidler jødehat har ikke noe i 1. mai toget å gjøre

Johansen viste til plakaten Trond Andresen har gått med i 1. mai-toget de tre siste årene: «Det stadige gnålet om antisemittisme er en avsporingstaktikk - som begynner å bli oppbrukt».

Johansen kalte dette jødehat, og fikk støtte av sin partivenn, stortingsrepresentant Snorre Valen. Leder i LO i Trondheim, John-Peder Denstad ville tirsdag ikke forby Andresen å gå i toget med denne plakaten - til tross for at hovedparolen i 1. mai-toget er «Bekjemp antisemittisme og islamhat». Dette fikk Snorre Valen til å reagere sterkt.

Det er oppsiktsvekkende at LO i Trondheim ikke griper inn og lar Trond Andresen gå med en plakat som er klart antisemittisk, sa Valen.

Skader og sårer folk

I dag har også andre, lenger ut på venstresiden engasjert seg. Styremedlem i Palestinakomiteen, Peder Martin Lysestøl. Plakaten skader og sårer folk, sa Lysestøl og oppfordret Andresen til å la den ligge hjemme.

Andresen på sin side avviste på det sterkeste at plakaten uttrykker jødehat. – Total skivebom! Plakaten uttrykker ikke noe annet enn akkurat det som står der. Alle som følger litt med vet at man risikerer antisemitt-stempelet hvis man kritiserer Israel. Det jeg gjør, er å si det rett ut. Dermed sier jeg ikke at det ikke finnes hat eller motvilje mot jøder, jeg benekter ikke det, sa Andresen.

–Skaper splittelse

I dag har styret i LO i Trondheim valgt å likevel å be Andresen la være å gå med plakaten i 1. mai-toget.

–1. mai er en dag hvor vi søker enhet. Denne saken har skapt splittelse. Det ønsker vi ikke. Derfor har jeg ringt og bedt Trond Andresen om å ikke bære den plakaten i 1. mai-toget.

–Hvordan reagerte han?

–Han har bedt om betenkningstid, sier Denstad.

Dette har Andresen gått med i flere år i 1. mai-toget 

Dette har Andresen gått med i flere år i 1. mai-toget 

Snorre Valen mener Trond Andresens plakat formidler jødehat, og mener særlig Palestina-aktivister har et ansvar for å reagere på dette. 
    
      (Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN)

Snorre Valen mener Trond Andresens plakat formidler jødehat, og mener særlig Palestina-aktivister har et ansvar for å reagere på dette.  Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN

Trond Andresen har laget en plakat mange mener er antisemittistisk. 
    
      (Foto: TERJE VISNES, Adresseavisen)

Trond Andresen har laget en plakat mange mener er antisemittistisk.  Foto: TERJE VISNES, Adresseavisen

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå