Debatten har rast etter at flere ba NTNU-forskeren droppe plakaten «Det stadige gnålet om antisemittisme er en avsporingstaktikk».

I dag stilte han med en ny versjon.

Vil være hyggelig

Over ordene «det stadige gnålet om antisemittisme» hadde Andresen limt et stort smilefjes.

I dag kan du lese en fersk utgave av Adresseavisen som eAvis.

- Er smilefjes en avsporingstaktikk?

- Nei, det er fortsatt en avsporingstaktikk det jeg ikke får lov til å si. Smilefjeset er bare for å være hyggelig mot stakkars LO i Trondheim som er blitt presset av LO, sier Andresen rett før han hoppet inn i 1. mai-toget. Der gikk han med plakaten sin, bak parolen «Anerkjenn Palestina»

Les også: LO-lederen: Glad plakaten er borte

- Alt skal misforstås

Debatten startet da kunsthistoriker Daniel Johansen skrev i Adresseavisen at Andresens plakat fremmer jødehat. Også stortingsrepresentant Snorre Valen (SV) mente han burde bortvises fra 1. mai-toget. Dette stilte Andresen seg uforstående til, og avviste beskyldningene. Til slutt ba LO ham om å droppe plakaten.

- Jeg mener det samme som før. Det er ingen endring. Skal du rydde forsida på lørdag, spør Andresen Adresseavisens reporter, før han legger til:

- Det neste blir vel at smilefjeset også oppfattes som jødehat av folk som er så ivrige til å tolke. Alt skal misforstås.

Ble selv plakat-mat

Mange trøndere gikk i fredagens 1. mai-tog. Klimabesteforeldrene spillte gitar og sang klimasanger hele veien. Bak parolene «Nei til uetiske investeringer i Oljefondet» og «Ikke glem asylbarna» gikk spesielt mange unge. De stilte med fargerike ballonger som hver og en symboliserte barn som har forsvunnet.

Fremst i 1. mai-toget fredag gikk en mann med plakaten «Det stadige gnålet fra Trond Andresen er en avsporingstaktikk».

- Så du den plakaten?

- Den var taktisk uklok.

- Hvordan da?

- Han gikk jo så tidlig i toget. Vedkommende burde gått like bak meg, humrer Andresen.

Trond Andresen Foto: Vegard Eggen