Trond Andresen kastet ut av nettforum

Trondheims venstreside, en debattside for folk på venstresiden, har kastet ut Trond Andresen fra forumet, etter plakatstriden.

  Foto: Vegard Eggen

Saken oppdateres.

Andresen informerer selv om utkastelsen på Facebook.

«Det finnes et FB-forum som kaller seg «Trondheims venstreside», skriver han og fortsetter:

«I løpet av natta har de stille og rolig stengt meg ute meg derfra. Uten å gi beskjed. Jeg lurer på hva som foregår, men har jo en mistanke i disse dager,» skriver amanuensen ved NTNU med henvisning til debatten i forkant av 1. mai - da Andresen ble beskyldt for jødehat på grunn av sin plakat «det stadige gnålet om antisemittisme er en avsporingstaktikk». Andresen selv har avvist mange ganger at dette er et uttrykk for jødehat.

«Jeg ble med i den naive tro at her kunne man ha usensurert debatt om det meste som opptar radikale folk. Det jeg oppdaget etter hvert var manglende intellektuell nysgjerrighet, snever intoleranse, politisk angsbiteri og nedlatende personkarakteristikker fra den lille og anonyme yngre vennegjengen som styrer dette forumet. Og en skuffende taushet fra gamle venner der fra min egen generasjon», slutter Andresen.

Reaksjonene på Facebook er delte. En av administratorene av gruppa forklarte i en FB-tråd at Andresen ble kastet ut fordi han «hadde som prosjekt å ødelegge Facebook-gruppa for alle andre, oppførte seg som om det var hans egen private Facebook-vegg og nektet å forholde seg til diskusjonsregler». Videre heter det i begrunnelsen at utestengningen handler om at når en poster ett innlegg daglig om samme personlige kjepphest, så blir forumet mindre interessant for andre - og dermed spam.

Journalist og ekspolitiker Jo Skårderud, politikerne Snorre Valen, Ottar Michelsen og Ronny Kjelsberg er noen av medlemmene i forumet som teller 280 personer.

På forsiden nå