Anders Flaa (80) ble brutalt ranet med elektrosjokkvåpen og sperret inne i sin egen kjeller med hendene stripset sammen.

Likevel greide han å rømme ut gjennom et lite kjellervindu og fikk varslet om ugjerningen. Dramaet skjedde i hjemmet til Flaa i Trondheim 24. mars i år.

Nå er en 46 år gammel mann tiltalt for ranet. Han er tiltalt for legemsbeskadigelse under skjerpende omstendigheter, grovt ran og frihetsberøvelse.

Rettsaken mot mannen starter i Sør-Trøndelag tingrett onsdag neste uke.

Sydde 17 sting

Ifølge gjerningsbeskrivelsen i tiltalen måtte Flaa sy tilsammen 17 sting etter å ha blitt påført flere kutt.

Bildene av Flaa etter det dramatiske ranet viser de omfattende skadene han ble påført etter at han ble slått gjentatte ganger i hodet og på kroppen og han ble utsatt for flere støt med elektrosjokkvåpenet på armene og på håndledd.

I tillegg til kutt ble Flaa påført flere store blåmerker, flere av disse på hodet. Han ble også påført et lite brudd i nesebeinet.

Flaa har selv forklart at han skulle ut og hente inn sykkelen før natta. Med volden ble han truet til å åpne en safe som sto i kjelleren i boligen.

Sperret inne i kjelleren

I safen var det ikke noe penger.

- Da raneren skjønte at det ikke var penger i safen, smelte han døra igjen, stengte den med kroken på utsiden og sperret meg inne i kjellerrommet, har Flaa tidligere fortalt til adressa.no.

46-åringen skal videre da ha lett etter verdisaker i huset. Mens dette skjedde tok Flaa seg ut gjennom kjellervinduet med hendene stripset sammen.

– Det var så trangt at jeg måtte åle meg ut med den ene skuldra først. Men det var bare å komme seg unna. Ellers er jeg redd jeg kunne ha blitt drept, sa 80-åringen kort tid etter ranet.

Flaa sprang videre til naboen, mens det var flere kuldegrader ute. Naboen varslet politiet, som fikk pågrepet raneren rett utenfor hjemmet til 80-åringen kort tid etterpå.

ADRESSA PLUSS: Gjennom dette vinduet rømte ranet 80-åring

Erkjenner straffskyld

46-åringens forsvarer, Morten Aalberg, forteller at hans klient erkjenner straffskyld for hele tiltalen.

- Dette var planlagt som et tyveri, men det oppsto et ikke planlagt basketak med den fornærmede – derav tiltalen. Min klient er dypt ulykkelig og lei seg for at det endte som det gjorde, og for at han skadet fornærmede. Han har også tatt kontakt med fornærmede via bistandsadvokaten for å bidra med sitt for at han ikke skal få større belastninger enn de handlingene han allerede har påført ham, sier forsvareren til adressa.no.