Gamle bybro som ny igjen

Etter å ha båret på en dominerende stålkonstruksjon i hele vinter, har vakre Gamle bybro igjen fått tilbake sin normale profil .

Berømt Trondheims-motiv: Gamle bybro har kvittet seg med stålkonstruksjonene fra i vinter, og fått tilbake sin normale profil. Nå gjenstår opprydding og fuging før den åpner i full bredde neste fredag. 

Saken oppdateres.

Neste fredag er det klart for gjenåpning av hele brua, og gang og sykkeltrafikken i forbindelse med 17.mai er dermed sikret.

De to siste dagene har entrepenøren rigget ned det meste av stålbjelkene og konstruksjonene som har vært brukt i forbindelse med de omfattende reparasjonsarbeidene som er gjort på brua.

LES OGSÅ: Håp for skakke brygger (PLUSS)

Senket igjen

Brua ble jekket opp 35 millimeter slik at en kunne skifte ut bjelker som utgjorde en del av hovedbæringen. Nå er den senket igjen og ligger på fundamentene på begge landsidene av Nidelven.

Stålbjelker som ble brukt under brua ligger nå lagret midt på brua, og publikum er fortsatt henvist til det smale gangfeltet på en av sidene. Men i løpet av de første dagene i neste uke vil stål og trebjelker bli fraktet vekk.

LES OGSÅ: Norsk vinterbilde tar av på Twitter

152 stålstag var rustet

Opprinnelig skulle reparasjonene være ferdig i slutten av februar i år. Men skadene og slitasjen på Gamle bybro viste seg å være mye mer omfattende enn det som var avdekket da arbeidet startet før jul i fjor.

- Vi har skiftet ut ti bjelker i hovedbæringen som var knekt og 152 stålstag som var rustet. Vi blir ferdige i neste uke slik at publikum kan bruke hele brua på nasjonaldagen, forteller byggeleder Hussein Abdullahi Ali i Trondheim kommune.

Småarbeid gjenstår

Han sier at bare noe småarbeid gjenstår, og dette vil bli utført etter 17. mai.

- Det gjelder to bjelker på Bakklandssida som har råteskade, og fuging, arbeid med avløpsrenner og sluk gjenstår før vi er helt ferdige, sier han.

Det vil ikke bli biltrafikk over Gamle Bybro i første omgang. Med en prøvetid på ett år, har politikerne vedtatt at brua ikke skal gjenåpnes for biltrafikk. Senere vil en vurdere om konsekvensene er slik at dette vedtaket må vurderes på nytt.

Klart til 17. mai: Byggeleder Hussein Abdullahi Ali i Trondheim kommune lover at Gamle bybro kan brukes i full bredde til nasjonaldagen. 

Klart til 17. mai: Byggeleder Hussein Abdullahi Ali i Trondheim kommune lover at Gamle bybro kan brukes i full bredde til nasjonaldagen. 

På forsiden nå