En adressa.no-tipser filmet i 18-tiden i går en dramatisk hendelse på fylkesvei 706, rett sør for rundkjøringen på Skovgård i retning mot Strindheimtunnelen.

Der hadde en bilist havnet i motsatt kjøreretning på motorveien.

- Jeg ventet på en tutekonsert og en krasj, sier adressa.no-tipseren.

400 meter

Han sier at det kunne gått galt.

- Det var flere biler som var i ferd med å kjøre forbi andre biler i forbikjøringsfila, som han lå i. Det kunne fort ha endt verre, sier tipseren.

Tipseren lå rett bak bilen i den korrekte kjøreretningen.

- Han kjørte rundt 400 meter i feil kjøreretning, før han kjørte inn på en busslomme. Det var det siste jeg fikk med meg. Han snudde sikkert der, sier tipseren.

Lik adressa.no på Facebook!

Følg Adresseavisen på Instagram!

- Veldig, veldig dramatisk

- Jeg priser meg lykkelig for at det ikke skjedde en alvorlig trafikkulykke. Hvis noen havner i motsatt kjøreretning der det er såpass høy fartsgrense, så er det veldig, veldig dramatisk, sier operasjonsleder Leif Berglund ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Operasjonslederen skjønner ikke hvordan det har skjedd.

- Jeg synes det er rart at man klarer å komme seg i motsatt kjøreretning der. Bilføreren må jo se midtdeleren, skiltene og at det er full trafikk i mot ham der, sier Berglund.

SE OGSÅ: Først snur bilisten - så kjører vedkommende mot kjøreretningen

- Bra at de andre er våkne

Han roser bilene som kom i mot.

- Når man kjører så må man være forberedt på uforusette situasjoner. Det er ikke alle veifarende som er like aktpågivende. Jeg synes de responderte veldig bra på situasjonen. De la seg godt over i det andre kjørefeltet og ga ham god plass. Det er bra at de andre er våkne, sier Berglund.

Følg Adresseavisen på Twitter

Fikk ikke melding

Politiet fikk ikke melding om gårsdagens hendelse. Det skulle de gjerne ha fått.

- Vi synes det er veldig greit å få melding om slikt. Da kjører vi ut for å vurdere årsaken. Enkelte ganger kan det være at skilt har blåst ned eller lignende. Da er det viktig for oss å få melding, slik at vi kan rette det opp og forhindre at det skjer nye episoder, sier Berlund.

- Men på denne veien er det så godt skiltet, at jeg har vanskelig å forstå hvordan dette gikk til, legger Berglund til.