Endelig kan Tonje og Mariann lade elbilen i borettslaget

Seks måneder etter innflytting «vant» Tonje Edvardsen og Mariann Olsen frem i generalforsamlingen i borettslaget i Trondheim.

Tonje Edvardsen kjøpte nylig leilighet på Hallset i Trondheim, men borettslaget lar henne ikke lade bilen.  Foto: KIM NYGÅRD

Saken oppdateres.

- Det har gått utrolig lang tid, men nå er det endelig vedtatt at det blir mulighet for elbil-lading, sier Tonje Edvardsen.

Det var i september i fjor at Edvardsen kjøpte leilighet i Søndre Hallset borettslag på Byåsen i Trondheim. Innflyttingen skjedde i november, men elbilen hennes ble et problem.

LES OGSÅ: - Borettslaget nekter Tonje å lade elbilen sin

LES OGSÅ: - Alvorlig at man ikke får bruke elbil

Måtte vente til generalforsamling

Styret nektet henne nemlig å lade på borettslagets område med begrunnelse i at strømnettet er for gammelt til å tillate lading av elbil. Det er 304 boenheter i borettslaget.

Selv om Edvardsen og elbileier Mariann Olsen la frem flere alternative muligheter for lading, var styret klar på at hun måtte vente til generalforsamlingen for å ta opp saken på nytt.

Forrige uke ble den gjennomført, og ble en suksess for de to elbileierne.

LES OGSÅ: Trondheim kommune vurderer støtteordning for ladepunkter

Følg adressa.no på Facebook

Nytt styre

- Cirka 80 personer møtte opp, og alle var positive til elbil-lading i borettslaget. Ettersom det sittende styret valgte å gå, skal vi nå ha ekstraordinær generalforsamling for å velge nytt styre, sier Edvardsen til adressa.no.

Valgkomiteen er nå i gang med å rekruttere kandidater til det nye styret. På spørsmål om Edvardsen vil gå inn i det nye styret svarer hun hemmelighetsfullt «vi får se».

- Når kan du lade bilen der du bor?

- Vi håper det skal skje innen året er omme. De som har sagt ja til å sitte i styret er veldig positive, så det blir fortgang i saken nå, sier hun.

LES OGSÅ: - Elbilene beholder alle fordelene

Kartlegge behovet

Hun og Olsen møtte i generalforsamlingen med ganske god magefølelse, men likevel var de litt spente på utfallet.

- Vi hadde snakket med mange om problematikken på forkant, og alle var positive. Vi sanket en god del stemmer, og håpet at vi fikk skulle få over 50 prosent av stemmene. Under avstemningen var det ingen som gikk mot forslaget. Det er helt herlig å tenke på, sier hun.

Så snart det nye styret er på plass, vil det bli kartlagt hvor mange som har behov for ladestasjon, og deretter vil det bli satt igang en prosess for å få på plass disse.

Ros fra Bellona

Miljøorganisasjonen Bellona engasjerte seg i saken da den ble kjent.

- Vi i Bellona vil gratulere Tonje og Mariann. Vi er kjempeglade for at det gikk damenes vei i denne saken, og vil gjerne berømme deres innsats for å få til elbillading i sitt borettslag. Det er tydelig at de virkelig har stått på, sier Bellona-leder Frederic Hauge til adressa.no.

Han forteller at det var de to elbil-eierne som gjorde at Bellona virkelig fikk øynene opp for denne problemstillingen.

- Dette er en sak som angår mange flere enn dem. Nå vet vi at dette er noe som borettslag over hele Norge diskuterer, sier han.

- Svinger innom

Saken har også inspirert Bellona til å arrangere et seminar for parter som er involvert i problemstillinger rundt elbil-lading i borettslag.

- Det er tydelig at det er flere enn borettslaget på Hallset som har opplevd dette, for vi har allerede 35 påmeldte, sier Hauge.

- Oslo kommune skal nå innføre en støtteordning hvor også borettslag kan få dekket deler av installasjonskostnadene. Det er en ordning også Trondheim kommune bør vurdere, mener Hauge, som svinger innom Hallset for å sjekke ladefasilitetene neste gang han er i Trondhem.

PS: Adressa.no har korrigert denne saken.

Etter at denne saken ble publisert har styreleder i Søndre Hallset Borettslag, Karina Hammeren, kommet med følgende presisering:

- Styret har ikke gått, og det skal være en ekstraordinær generalforsmaling på mandag 1.juni. I alle fall to fra styret er på valg. Da denne saken ble kjent i fjor høst startet flere beobere underskriftskamapanje mot elbilprosjektet. Styret måtte derfor etter borettslagsloven ta saken til generalforsamling.

Mariann Olsen (t.v.) og Tonje Edvardsen har i flere måneder jobbet for å få lade bilen sin i borettslaget. Etter generalforsamlingen forrige uke ser det endelig ut at duoen får muligheten. 
        
            (Foto: Morten Antonsen)

Mariann Olsen (t.v.) og Tonje Edvardsen har i flere måneder jobbet for å få lade bilen sin i borettslaget. Etter generalforsamlingen forrige uke ser det endelig ut at duoen får muligheten.  Foto: Morten Antonsen

På forsiden nå