75 barn i Trondheim har tegnet hvordan bryggene i Trondheim kan bli. Dette har blitt overført til aluminiumsplater og blir nå en utstilling.

Bakgrunnen for tegneutstillingen er at Trondheim kommune har to pågående prosjekter med fokus på Kjøpmannsgatebryggene.

- Vi ønsker stor oppmerksomhet rundt bryggene i Kjøpmannsgata og flere aktiviteter i byrommet rundt. Vi har derfor invitert flere byskoler til å være med på å lage tegninger til en utendørs utstilling, sier  Elisabeth Kahrs, ved byantikvaren i Trondheim.

Les også: Har tatovert sønnens barnetegninger

150 tegninger

Til sammen kom det inn nesten 150 tegninger som elever ved 4. og 5. trinn ved Ila skole, Birralee International School og Steinerskolen har laget.

- Det er viktig å nå barna når vi skal øke interessen og forståelse for byens fantastiske kulturhistoriske miljøer. Lærerne har fått tilsendt et bakgrunnsmateriale som vi håper de har benyttet ved befaring og forberedelse til selve tegnetimen. Vi kan se av tegningene at 5. trinn samtidig har jobbet litt med begrepet perspektiv, sier Kahrs.

73 tegninger stilles ut

Nå skal tegningene stilles ut i en utendørs utstilling på Kongens gate allmenning. Åpningsdagen er 12. juni klokken 12.00, og skal stå frem til 12. oktober.

- Vi stiller totalt ut 73 av tegningene som blir trykt på aluminiumsplater slik at de tåler vær og vind. Vi gleder oss til at resten av byen får ta del i barnas fantastiske blikk på verden og bryggerekken i Trondheim, sier Kahrs.

Kahrs regner med at dette blir et flott tiltak som de kan gjenta i de tre årene vitaliseringsprosjektet pågår.

Utstillingen vil bli stående i samme periode som byens nye bruktmarked åpner.