Nå skal Trondheim få noe som både Barcelona og Paris har

Permanent bruktmarked hver søndag i Kongens gates allmenning skal blåse liv i bryggerekka.

Her skal det nye permanente bruktmarkedet i Trondheim finne sted hver søndag fremover. Kongens gates allmenning er ifølge arrangøren en flott plass mellom bryggerekka, men den er altfor lite brukt.  

Saken oppdateres.

Bruktmarkedene Porte de Clignancour i Paris og Els Encants i Barcelona er svært populære steder å besøke, både for innbyggerne og turistene.

Nå skal Trondheim endelig få sitt første permanente bruktmarked i Midtbyen. Stedet er Kongens gates allmenning som ligger mellom de kjente og kjære bryggehusene ved Kjøpmannsgata og Nidelva.

Lik adressa.no på Facebook

Åpent for alle selgere

- Det har lenge vært et tema at vi bør ha et skikkelig bruktmarked, men det har vært vanskelig å lande et bestemt sted. Nå har flere aktører blitt enige om at det beste er å bruke denne allmenningen som altfor få bruker, sier daglig leder Rigmor Bråthen ved Midtbyen Management.

Dette går hånd i hånd med prosjektet «En blå tråd» som skal løfte fram kunnskapen og styrke forholdet mellom bylivet, den rike kulturhistorien og Nidelva.

- Vi ønsker at flere skal besøke dette området, og dessuten er det kjørbar vei slik at selgerne kommer seg lett frem med salgsvarene sine, forteller hun.

Bryggerekka bruktmarked er åpent for alle som ønsker å selge sine brukte ting.

- Enhver storby med respekt for seg selv har et bruktmarked. Når man er på reise, og får vite at det finnes et stort marked i byen, så synes man som regel at det er gøy å stikke innom. Man kan jo finne de fineste skattene. Dette vil være en naturlig aktivitet å trekke turister med også, sier hun.

LES MER: Brygge får nye ben å stå på (PLUSS)

Hver eneste søndag

Hun oppfordrer alle om å rydde i skap og skuffer, og se hva som dukker opp. Hun har selv leid seg et bord slik at hun kan få solgt noen gjenstander hun ikke trenger lenger. Å leie et bord på markedet koster 275 kroner.

- Det er ikke all verden, og jeg tror det er overkommelig for de fleste. Vi er jo veldig spente på mottakelsen, men vi lover at det blir bruktmarked hver eneste søndag i sommer. Første bruktmarked blir 7. juni og så svarer det helt til 27. september, opplyser Bråthen.

Følg Adresseavisen på Twitter

Det vil trolig ta litt tid før publikum får med seg den nye attraksjonen, men Bråthen forteller at det har vært mange positive tilbakemeldinger allerede.

- Tiden er overmoden for å få noe sånt til Trondheim. Men vi må sikkert smøre oss med tålmodighet før det tar av, tror hun.

LES MER: Tenk nytt om bryggene

- Etterlyst i mange år

Foreløpig har over 700 personer sagt på Facebook at de skal møte opp på det første bruktmarkedet. Det er plass til rundt 40 selgere.

- Det virker mye mer interessant enn eksamen og jeg gleder meg til å ta en tur og se, sier student Maren Kronlund.

- Bryggerekka er en av de mest fotograferte motivene, men nå håper vi også byens befolkning vil oppdage denne perlen. Denne plassen har stått ubrukt lenge, men det skal vi gjøre noe med, sier Rigmor Bråthen ved Midtbyen Management.

Anne Isabel Udbye driver bruktbutikken Tante Isabel og hun er hyret inn som konsulent i forbindelse med prosjektet.

- Jeg har gått på mange loppemarked, og har etterlyst dette i mange år. Hver dag kommer det folk inn i butikken min og vil at jeg skal ta imot noen brukte gjenstander. Det er ikke alt som passer i min butikk, forklarer hun.

Følg Adresseavisen på Instagram

Hun mener at dette hovedsakelig er et miljøprosjekt.

- Dette er et forsøk på å få folk til å bruke gjenstander litt lenger, sier hun.

- Samtidig kan det skape liv i Kjøpmannsgata og revitalisere bryggerekka. Jeg er veldig spent, og håper at det går bra med prosjektet. Det er jo ganske væravhengig siden det er utendørs, men folk kan sette opp partytelt.

Markedet har åpent hver søndag fra klokka 10.00 til 16.00 fra 7. juni til og med 27. september.

Bryggerekka bruktmarked
 • Fast søndagsarrangement fra 7. juni til 27. september.
 • Kongens gate allmenning, i Kjøpmannsgata
 • Markedet er et samarbeid mellom Midtbyen management, og Trondheim kommunes prosjekter En blå tråd og Vitaliseringsprosjektet for Kjøpmannsgatabryggene.
 • Målet er tredelt: Sette fokus på gjenbruk og det fantastiske bryggemiljøet i Kjøpmannsgata og skape aktivitet i Midtbyen.
Her er oversikten over plasseringen av salgsstedene på det nye bruktmarkedet.  
    
      (Foto: midtbyen management)

Her er oversikten over plasseringen av salgsstedene på det nye bruktmarkedet.   Foto: midtbyen management

På forsiden nå