Søkte 80 jobber i fjor uten svar:

Denne statusen ga Kristine (22) fra Trondheim fire jobbintervjuer

Nå har rullestolbrukeren fått jobb etter at statusen hennes ble delt over 8300 ganger.

Kristine Ronæss Årdal fra Trondheim la ut denne statusen på Facebook. Plutselig fikk hun tilbud om fire jobbintervjuer.- Det er så fint at folk bryr seg, sier hun.  Foto: Skjermdump fra Facebook

Saken oppdateres.

- Det er jo helt sykt egentlig. I fjor søkte jeg på cirka 80 jobber uten engang å bli innkalt til intervju. Men etter at jeg la ut denne statusen på Facebook i forrige uke har jeg vært på fire jobbintervjuer, sier Kristine Ronæss Årdal.

22-åringen fra Trondheim har cerebral parese, og det var hennes assistent som foreslo at Facebook kunne være en ide i jakten etter jobb.

LES OM KRISTINE PÅ ØYHOPPING

- Helt fantastisk

- Vi hadde håp om at det kanskje kom noen forespørsler etter hvert, men det tok jo helt av med en gang. Det her jo helt fantastisk at folk bryr seg så mye, og vil hjelpe meg, sier hun.

Det var forrige onsdag hun la ut følgende status på Facebook:

«Hei jeg heter Kristine Ronæss Årdal, og jeg er på utkikk etter en deltidsjobb i Trondheim. Som person er jeg positiv, utadvendt og ser alltid lyst på livet. Jeg sitter i rullestol, jeg tenker derfor at administrativt arbeid, kundeservice o.l, hadde passet meg midt i blinken! Gjerne lik og del, så kanskje muligheten min for å få meg jobb blir større.   »

Fire jobbintervjuer

Og delte gjorde folk. I dag, en uke etter oppdateringen, er den delt hele 8366 ganger.

- Jeg har fått mange tilbakemeldinger, og flere har foreslått jobber jeg kan søke på. Folk bryr seg, og det setter jeg veldig pris på. Blant tilbakemeldingene var det flere som ønsket meg på intervju, og jeg har de siste dagene vært på fire, sier hun.

Lik adressa.no på Facebook

- Glødende ansikt

Deriblant hos Unni Trøen i Presidents team i Herbalife, og en av eierne av Hit The Gym i Trondheim.

- Da jeg så statusen hennes måtte jeg bare invitere henne hit. Jeg så et glødende ansikt og et smil som jeg bare ville bli bedre kjent med, sier Trøen til adressa.no.

Tirsdag var Kristine sammen med Trøen i fire timer, og med det aller første starter 22-åringen i sin nye jobb som distributør for kostholdsproduktet Herbalife.

- I tillegg er det muligheter for jobb i Hit The Gym i kundemottak, sette opp kostholdsprogram og generelt følge opp kunder. Jeg vil ha henne, sier Trøen.

Og det er noe Kristine ser frem til.

- Jeg er veldig interessert i trening, og for meg er det sosiale mer viktig enn penger. Jeg gleder meg til å starte, sier hun.

Følg Adresseavisen på Instagram

Tilrettelegging

I dag er hun student ved et privatgymnas i byen, og er generelt ei aktiv og livsglad jente.

- Har det hemmet deg med tanke på jobb at du sitter i rullestol?

- Det er nok arbeidsgivere som tenker at det vil koste ekstra med tilrettelegging, og at de derfor har innkalt andre i stedet. Men jeg har vært positiv, og tenkt at det ordner seg. Og det gjør det jo nå. Det handler bare om å treffe de rette folkene, sier Kristine, som også jobber litt som modell.

- Bare beina som ikke virker

For Trøan var ikke rullestolen noe tema i hele tatt.

- Hun er jo helt frisk, og kan gjøre det meste fra en rullestol. Det er bare beina som ikke virker ordentlig, sier Trøen, som gleder seg til å samarbeide med 22-åringen.

På forsiden nå