Her er nye Heimdal vgs

Skanska skal bygge ny videregående skole og idrettshall på Kolstad.

Slik blir nye Heimdal videregående skole. 

Saken oppdateres.

- Det er fantastisk for Skanska å bli valgt ut til dette. Dette er en type prosjekter som vi liker å jobbe med, sier Trond Krogstadmo, regiondirektør i Skanska.

Det var under en seremoni på Heimdal videregående skole tirsdag det ble kjent at entreprenøren gikk seirende ut av konkurransen som sto mellom tre aktører. Skanska har samarbeidet med Rambøll/KHR arkitekter i prosjekteringen og planleggingen av den nye skolen og idrettshallen. Hele prosjektet er på 25 000 kvadratmeter.

- Vi vil helst være med og utforme slike prosjekter fra den spede start. Det har vi fått mulighet til her, sier Krogstadmo som nå lover å bygge Norges mest miljøvennlige skole. Oppvarming basert på biogass fra Skogn, solcellepanel på taket og vinduer med elektronisk solskjerming er bare noen av løsningene.

Idrettshall

Det er Sør-Trøndelag fylkeskommune som har vedtatt å bygge ny videregående skole på Kolstad. Heimdal videregående som i dag har rundt 740 elever holder til i et bygg som har sett sine beste dager. Skolen ble åpnet i 1977.

Nå skal fylkeskommunen bygge ny kombinert videregående skole med plass til 1020 elever. I tillegg er det vedtatt å bygge ny idrettshall med tre flater, dette i samarbeid med Kolstad håndball.

Les også: Kolstads nye storstue vil koste 175 millioner kroner

Dermed kan Kolstad håndball om noen år invitere til toppkamper i eget nærmiljø med 2000 tilskuere i hallen. Idrettshallen skal bygges under bakken.

Kalvskinnet

Det er ikke mer enn to uker siden Skanska kunne fortelle at de hadde fått oppdraget med å bygge nye lokaler for lærerutdanningen ved Hist på Kalvskinnet.

Les også: Slik blir Hist på Kalvskinnet

Krogstadmo medgir at de siste ukene har vært gode:

– Dette er større enn Campus Kalvskinnet. Med underentreprenører og egne ansatte, regner vi med å sysselsette rundt 200 ansatte i byggeperioden. Dette er et stort prosjekt som vi gleder oss til å sette i gang med, sier Krogstadmo.

Prosjektet starter i høst med riving av Huseby skole, før byggestart er satt til februar 2016. Dermed vil byggingen av den nye videregående skolen skje parallelt med byggingen på Kalvskinnet.

– Dette betyr at vi er sikret god sysselsetting fremover. Dette passer veldig godt i forhold til det behovet vi har, sier Krogstadmo.

Kultursal

Nye Heimdal videregående vil bli fem etasjer høyt, og plasseres på linje med dagens bygg i skoleaksen. Skolen flyttes sørover, til tomta hvor Huseby ungdomsskole i dag ligger.

Bygget skal i tillegg til ordinære undervisningslokaler også inneholde treningsrom, øvingsrom for musikk, dans og drama, kantine, skolebibliotek, en kultursal som rommer 350 publikummere, en tannklinikk og ikke minst idrettshallen med plass til 2000 tilskuere.

Prosjektet er foreløpig kostnadsberegnet til 800 millioner kroner, og planen er at anlegget står klart til bruk ved årsskiftet 2017/18.

Torsdag kveld inviteres det til folkemøte for å informere om byggingen av videregående skole og idrettshall på Kolstad.

Den nye videregående skolen vil ha plass til 1020 elever, en økning på nærmere 300 fra i dag. 

Den nye videregående skolen vil ha plass til 1020 elever, en økning på nærmere 300 fra i dag. 

Heimdal videregående er i dag mest kjent for sine tilbud innen idrett og musikk. Disse tilbudene vil bli opprettholdt i den nye skolen. 
        
            (Foto: Ill: Skanska og Rambøll/KHR Arkitekter)

Heimdal videregående er i dag mest kjent for sine tilbud innen idrett og musikk. Disse tilbudene vil bli opprettholdt i den nye skolen.  Foto: Ill: Skanska og Rambøll/KHR Arkitekter

Trond Krogstadmo, regiondirektør i Skanska. 

Trond Krogstadmo, regiondirektør i Skanska. 

På forsiden nå