Tyv gikk til angrep med sprayboks da han ble oppdaget

Den notorisk kriminelle 46-åringen tok seg inn i en garasje i Trondheim da han ble avslørt av huseieren. Nå er han dømt for 23. gang.

Politiadvokat Hans Vang er uenig i rettens straffutmåling. 

Saken oppdateres.

Mannen er en av personene i Trondheim som er dømt flest ganger.

Tidligere i uken var han nok en gang innom Sør-Trøndelag tingrett, og mottok dom nummer 23 i rekken. Han la kortene på bordet i en tilståelsessak.

LES OGSÅ: Færre stjeler og gjør innbrudd (pluss-sak)

Sprayet i øyet

Det var natt til 28. mars i år at den vinningskriminelle mannen hadde tatt turen til Jakobsli. Han gikk inn i en garasje og stjal noen klær som han tok på seg. I tillegg la han blant annet en hodelykt, tre flasker hvitvin og en sort bajonettkniv i en sekk som han hadde med seg.

Mens mannen romsterte i garasjen ble han oppdaget av huseieren. Tyven fant da en sprayflaske med rustløser eller smørefett i garasjen. Denne rettet han mot huseieren og sprayet i ansiktet hans. Fornærmede ble truffet i øyet og fikk smerter, går det fram av dommen.

LES OGSÅ: Over 700 færre grove tyveri på offentlig sted

Tidligere drapsdømt

Dette er ikke første gang 46-åringen går til angrep mot en huseier i forbindelse med et tyveri. I mars 2011 gjorde han innbrudd i en bolig i samme området. Huseieren kom hjem og oppdaget brekket mens den kriminelle mannen lette etter ting å stjele i huset. Også denne saken endte i retten. Ifølge dommen fra september samme år oppsto det et basketak mellom 46-åringen og huseieren, etter at tyven hadde opplyst at han hadde med kniv. Mens 46-åringen lå nede stakk han fornærmede med kniven i leggen, slik at han måtte sy ti sting. Den vinningskriminelle ble dømt til fengsel i ett år og ti måneder for innbruddet, voldsbruken og et heleri. Et halvt år av dommen ble gjort betinget.

46-åringen er også tidligere dømt for forsettlig drap etter at han i 1987 knivstakk en 44-åring på Øvre Bakklandet. Han ble dømt til åtte års fengsel og fem års sikring i Frostating lagmannsrett.

LES OGSÅ: 76 drept de siste 30 årene i Trøndelag

Politiadvokat uenig

I den siste dommen går det frem at 46-åringens mange domfellelser veier tungt ved straffutmålingen. Det er imidlertid formildende at han har avgitt en uforbeholden tilståelse. Han dømmes for tyveriet, legemsfornærmelsen med sprayboks og for ulovlig inntrengning i bolig. Retten mener at fem måneders fengsel er en riktig straff. Det går også frem av dommen at mannen har omfattende rusproblemer.

Mannens forsvarer, Arve Røli, opplyser overfor adressa.no at dommen er i samsvar med hans påstand.

Straffepåstanden fra politiadvokat Hans Vang ved Sør-Trøndelag politidistrikt var det dobbelte – ti måneder. Retten mener imidlertid at aktor har lagt for stor vekt på mannens tidligere dommer i sitt forslag. Det er han ikke enig i.

– Etter påtalemyndighetens oppfatning reflekterer rettens straffutmåling verken alvoret i handlingen eller betydningen av alle tidligere domfellelser i tilstrekkelig grad. Jeg vil vurdere å foreslå til statsadvokaten en anke over straffutmålingen, sier Vang.

Til politiet har huseieren opplyst at han ble sprayet ned med denne sprayboksen da han oppdaget tyven (46) i garasjen sin. Han ble truffet i ansiktet og øyet. 

Til politiet har huseieren opplyst at han ble sprayet ned med denne sprayboksen da han oppdaget tyven (46) i garasjen sin. Han ble truffet i ansiktet og øyet. 

På forsiden nå