Flere nestenulykker under Skansen bru

Ber båtførere følge reglene når de kjører under brua.

Slik ser det ut når begge bruene på Skansen er åpne. Ifølge Trondheim Havn har det vært flere nestenulykker den siste tiden.  Foto: Mads René Trellevik

Saken oppdateres.

Ifølge Trondheim Havn oppstår det nestenulykker daglig når båter skal passere Skansen bru og svingbrua. Dette skyldes at båtførere overser lyssignalene ved bruåpningen.

LES OGSÅ: Ble «fanget» i Skansenløpet med 25 tonn tung båt

Nå ber Trondheim Havn og Jernbaneverket båtfolket om å følge reglene for passering for å få bukt med det de kaller «uvøren atferd» som skaper unødvendige risikosituasjoner.

Utfordringer med koordinering

- Det er ikke alle som følger rutinene for innmelding av passering, og det kan dermed oppstå utfordringer for Jernbaneverket som koordinerer trafikken, sier kommunikasjonskonsulent Birgit Thorsen i Trondheim Havn.

Her finner man oversikt over når Skansen bru og svingbrua heves og svinges samt nummeret man må ringe for bruåpning.

Åpning av brua må koordineres med togtrafikk samt fotgjengere og syklister. Båtførere som skal inn og ut av Kanalen må forholde seg til åpningstidene, og de må melde sitt behov for åpning senest 15 minutter før åpningsslutt.

Reglene er at man må vente på grønt lyssignal samt melde sin ankomst selv om brua allerede er åpen.

Må ringe inn

Jernbaneverket har opplyst at båtførerne, i stedet for å melde ifra om at de skal passere, sniker seg med når allerede innmeldte båter kjører under. Dette skaper utfordringer for koordineringen av bruåpningen.

LES OGSÅ: Se kjempeløftet på Skansen

- Det kan skje ulykker hvis man ikke følger lyssignalene. Om man skal passere brua, må man ringe inn til Jernbaneverket eller si ifra over VHF-sambandet, sier Thorsen.

På forsiden nå