Kapret drosje snurret rundt på E6 etter forfølgelse

Passasjer tok kvelertak på drosjesjåfør.

Drosjen havnet på taket etter etterfølgelsen sør for Trondheim.   Foto: Adressa.no-tipser

Saken oppdateres.

En drosje kjørte av veien og snurret rundt på E6 i Okstadbakken sør for Trondheim natt til fredag. Det opplyser Sør-Trøndelag politidistrikt på Twitter.

- Fører av drosjen var opprinnelig passasjer, men hadde truet bilen til seg i Gudbrandsdalen. Der skal han blant annet ha tatt kvelertak på sjåføren, opplyser operasjonsleder Rune Brandmo ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Svært høy hastighet

Sør-Trøndelag politidistrikt fikk varsling fra Gudbrandsdal politidistrikt om hendelsen, og var følgelig på utkikk etter bilen. En patrulje fikk øye på bilen, som da kjørte i svært høy hastighet, mellom Klett og Melhus.

- Patruljen prøver å kjøre etter for å tilkjennegi hvem de er. Det blir satt på blålys og sirener, men patruljen rekker aldri å ta dem igjen. I Okstadbakken ser patruljen at bilen har gått rundt og havnet i motsatt kjørefelt, sier Brandmo.

Kapret drosjen

Operasjonsleder Tom Roar Ellingsberg ved Gudbrandsdal politidistrikt opplyser at politiet der fikk melding om hendelsen klokken 01.00 i natt. Da hadde en person kommet over to personer som lå i veibanen og slåss ved Sjoa. Én av personene, en mann i drosjeskjorte, rev seg løs og flyktet inn i bilen til melder.

- Den andre personen satte seg inn i drosja og kjørte nordover på E6, sier Ellingsberg. Ferden gikk altså da nordover helt til Trondheim.

- Drosjesjåføren hadde fått i oppdrag å kjøre to personer fra Lillehammer til Dombås. Ved Sjoa hadde han blitt bedt om å kjøre av E6 og over Lågen. Da han kom over brua hadde han blitt tatt kvelertak på av den mannlige passasjeren, sier Ellingsberg.

Drosjesjåføren rev seg løs, og basketaket fortsatte ute på veien helt til vitnet kom kjørende. Drosjesjåføren ble sendt til legevakt. Fysisk skal han ha kommet fra det med små skrammer i ansiktet.

- Han er nå på sykehuset og blir tatt hånd om av helsepersonell og kolleger, sier Ellingsberg.

Begjært varetektsfengslet

En kvinnelig passasjeer ble kastet ut av drosjen da den snurret rundt, mens den mannlige føreren fortsatt satt i bilen. Begge ble sendt til St. Olavs Hospital.

Der ble de behandlet for lettere skader, før de fredag morgen ble skrevet ut.

- Duoen er begjært varetektsfengslet av Gudbrandsdal politidistrikt, og vil bli tilbakeført dit med det aller første for avhør, sier operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt Wiktor Pedersen til adressa.no ved 10.00-tiden.

De to personene i bilen er norske statsborgere, og kjenninger av politiet. Politiet kjenner ikke til hva motivet for handlingen var.

På forsiden nå