- Interessen for Camp Trondheim har vært enorm. Til tross for at sesongen ikke er kommet skikkelig i gang ennå, er halve studentbyen allerede leid ut. Vi venter et storinnrykk etter 20. juli, og regner med at hele Camp Trondheim vil være leid ut innen skolestart i august, sier utleieansvarlig Tina Landfastøien i Aha Bolig AS.

Det er de som eier den nye studentbyen. Og 15. august er det innflytting for studentene på hybler og leiligheter på Persaunet. Det har kostet i overkant av 200 millioner å bygge studentbyen med plass til 254 studenter.

- Vi har valgt å legge studentbyen til Persaunet på grunn av beliggenheten. Det er kort vei til det man trenger, man er sentrumsnær uten all bystøyen, sier Landfastøien.

Attraktiv studentby

Ifølge tall fra Studentsamskipnaden i Trondheim (SiT) er det ventet om lag 35 500 studenter ved skolene i byen ved studiestart.

- Trondheim har lenge vært en attraktiv studentby, og vi tror flere studenter vil ønske seg til Trondheim i fremtiden. Derfor mener vi at en splitter ny studentby vil være midt i blinken, forklarer Landfastøien.

SiT har cirka 5400 studentboliger til utleie for studentene. Det betyr at bare 15 prosent av studentene får muligheten til å bo gjennom dem. Derfor er de positive til at det private markedet også bygger boliger med studenter som målgruppe.

- Vi er opptatt av at studentene i Trondheim skal bo trygt og godt til en akseptabel pris. Vi er helt avhengige av å ha et godt og velfungerende privat boligmarked i byen. At det bygges ut på det private markedet i tillegg til våre prosjekter er bare positivt, sier Lisbeth Glørstad Aspås, boligdirektør i Studentsamskipnaden i Trondheim.

Studentene er gode leietakere

- Vi opplever at studentene er gode leietakere både når det kommer til betaling og til det å bo i kollektiv. Vi ser også litt på dette som et samarbeid mellom oss og studentene, de kommer med tilbakemeldinger som hjelper oss med å utvikle oss også, sier Landfastøien.

Selv om flere studenter begynner på skolen tidligere enn innflyttingsdagen på Camp Trondheim, vil det være mulig å få hjelp.

- Siden det er mye som må gjøres har vi satt innflyttingsdatoen til 15. august, men vi skal jobbe for å prøve å få alt klart noen dager tidligere, slik at studentene får bolig til første skoledag. Trolig vil vi ha mulighet til å slippe de mest ivrige studentene inn en uke tidligere enn planlagt, sier Landfaststøien.