80 000 besøkte matfestivalen

I helgen gikk Trøndersk Matfestival av stabelen i Trondheim sentrum. Festivalen melder om rekordbesøk.

Saken oppdateres.

Festivalen, med tema «En reise i trøndersk mat og matkultur», har vært meget synlig i bybildet de siste tre dagene.Besøkt av 80 000Ifølge en pressemelding har publikum strømmet til sentrum. Festivalen regner seg besøkt av over 80 000 i løpet av helgen. Det er rekord, og en økning på 20 000 fra i fjor.

- Vi er fantastisk glade for den formidable utviklingen vi har hatt, sier leder for festivalen Vigdis Bolås i samme pressemelding.

Omsetningen skal ha steget fra 1, 8 millioner kroner i 2005 til opp mot 10 millioner ved årets utgave. Over 80 utstillere har presentert kulinariske lekkerbiskener fra Trøndelagskjøkkenet til store og små.Bevisstgjøring- Det har skjedd en bevisstgjøring omkring lokal mat, og mangfoldet av lokale spesialiteter. Folk er interesserte i mat og tradisjonene bak dem, sier Bolås.- Festivalen skal være en møteplass for å dele lukt, smak og opplevelser knyttet til mat fraq en region med fantastiske muligheter, sier Torgeir Salberg som er styreleder i Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS som står bak festivalen.

(Foto: GLEN MUSK)

Foto: GLEN MUSK

(Foto: Glen Musk)

Foto: Glen Musk

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå