Se hva pøbler gjorde med det store dugnadsarbeidet

- Alt er jo nedtagget. Ufattelig trist, sier arkitektstudent Thea Hougsrud Andreassen.

Det er knapt noe som ikke er blitt nedtagget i det nyoppussede skuret ved Østmarkneset på Lade.  Foto: Thomas Hammeren

Saken oppdateres.

Gjennom to hektiske uker i juni jobbet 30 arkitektstudenter med å restaurere det ene av to skur ved Østmarkneset på Lade i Trondheim. For en knapp måned siden ble det klart, og planen er at eierne Thomas Hammeren og John Petter Udness skal åpne restaurant i det ene skuret påsken 2016.

I det andre skuret skal det være offentlige toaletter, kajakkhotell for Trondheim Kajakklubb og lokaler for en dykkerklubb.

LES OGSÅ: En ny perle på Ladestien (Pluss)

- Planlagt i ett år

Men natt til søndag har én eller flere personer hatt glede av å ødelegge alt det som er gjort. Alt er tagget ned, og Hougsrud Andreassen er mildt sagt fortvilet.

- I over ett år har jeg jobbet med dette, men det fikk ikke stå i fred én måned en gang, sier hun.

De to skurene var bygget som ammunisjonslager av tyskerne under krigen, og har i mange år stått til nedfalls. Hougsrud Andreassen er kjent med at området er preget av forfall, tagging og festing, men hadde ikke trodde det her skulle skje på et nyrestaurert sted.

- Det er så utrolig unødvendig, og veldig ødeleggende. Gjennom en enorm dugnad ville vi bare aktivere området, og ha bygget klart. Det er ikke drift enda, og nå vet jeg ikke hva som vil skje. Trist, sier Hougsrud Andreassen, som opplyser at det er satt opp kameraer. Hun håper at kameraene kan avsløre hvem som har gjort skadeverket. 

- Mange tips

Hammeren har nesten ikke ord for hva som møtte ham søndag.

- Jeg blir helt tom. Dette er en type ildsjelprosjekt som mange i nærområdet på Lade vil vise frem som solside, og ikke skyggeside.  Å få det her i fleisen er bare trist og tungt, sier han til adressa.no.

I morgen, tirsdag, blir forholdet anmeldt.

-  Vi har kameraovervåkning på innsiden av bygget, og vi skal kanskje allerede i dag få kamera på utsiden også, sier han.

- Har dere fått mange tips etter at det her ble kjent?

- Ja, og vi tar det med oss til politiet. Det har vært en kjempestor fest her i helga, og blant annet har de brutt seg inn for å ta strøm, sier han.

- Følg med

Han synes synd på arkitektstudentene som jobbet omtrent dag og natt i en to-ukers periode med å få bygget i stand.

- Det er dugnadsarbeid i maneg hundre timer som nå er tagget ned. Og det er ikke bare litt tagging, men alt er jo nærmest rasert. Desverre er det slik at idioter finnes overalt, og som ødelegger for andre, sier han.

Men han gir ikke opp.

– Vi skal åpne restaurant ved Ladestien, men vi fikk oss en vekker med det her. Jeg håper folk  som bor her, og bruker Ladestien i fremtiden, følger litt ekstra med, sier Hammeren.

Han har lagt ut bilder av nedtaggingen på sin egen Facebook-side. Der oppfordrer han folk til å komme med tips, og dele bildene.

Vinduene er også tagget ned. 
    
      (Foto: Richard Sagen)

Vinduene er også tagget ned.  Foto: Richard Sagen

Mange arbeidstimer ble tagget ned natt til søndag. 
    
      (Foto: Thomas Hammeren)

Mange arbeidstimer ble tagget ned natt til søndag.  Foto: Thomas Hammeren

Adresseavisen møtte de vordende arkitektene under arbeidet. De synes det var moro og utfordrende å være med og bygge om det gamle ammunisjonslageret til kafe. F.v: Robin Loe, Andreas Bakken Smedås, Annika Persh Andersen, kafedriver Thomas Hammeren, Carla Carvalho og Thea Haugsrud Andreassen. 
    
      (Foto: Richard Sagen)

Adresseavisen møtte de vordende arkitektene under arbeidet. De synes det var moro og utfordrende å være med og bygge om det gamle ammunisjonslageret til kafe. F.v: Robin Loe, Andreas Bakken Smedås, Annika Persh Andersen, kafedriver Thomas Hammeren, Carla Carvalho og Thea Haugsrud Andreassen.  Foto: Richard Sagen

I baren: baren i kafeen er laget av treverk som var inne i den gamle ammunisjonsbygningen. Thomas Hammeren har hatt god hjelp av arkitektstudenter. 

I baren: baren i kafeen er laget av treverk som var inne i den gamle ammunisjonsbygningen. Thomas Hammeren har hatt god hjelp av arkitektstudenter. 

På forsiden nå