Tagger har meldt seg etter omfattende hærverk på Lade

Synderen skal være med på oppryddingsarbeidet.

Det er knapt noe som ikke er blitt nedtagget i det nyoppussede skuret ved Østmarkneset på Lade.  Foto: Thomas Hammeren

Saken oppdateres.

Tidligere denne uka kunne adressa.no melde om omfattende tagging på et skur under oppussing ved Østmarkneset på Lade. I skuret skal det bli restaurant. I et tilsvarende skur like ved skal det bli toaletter, kajakkhotell og lokaler for en dykkerklubb.

- Jeg blir helt tom. Dette er en type ildsjelsprosjekt som mange i nærområdet på Lade vil vise frem som solside, og ikke skyggeside.  Å få det her i fleisen er bare trist og tungt, sa eieren Thomas Hammeren til adressa.no på mandag. Taggingen skjedde natt til søndag.

LES OGSÅ: En ny perle på Ladestien (Pluss)

LES OGSÅ: Se hva pøbler gjorde med det store dugnadsprosjektet

Mange tips

Siden media skrev om saken har Hammeren mottatt en rekke tips i saken. Det skriver NRK Trøndelag.

- Det er mange som bryr seg og har lyst til å bidra til å løse saken, så det har vært helt overveldende egentlig, sier Hammeren til NRK.

Blant annet skal en av de skyldige ha tatt kontakt. Han har uttrykt ønske om å gjøre opp for seg, og det skal han få lov til.

- Vi skal treffes, så skal han få litt kjennskap til hvilke skader som har blitt påført her og bidra til at det blir bra igjen på en ålreit måte, så får vi ta det derfra, forteller Hammeren til NRK.

Stort dugnadsprosjekt

De to skurene var bygget som ammunisjonslager av tyskerne under krigen, og har i mange år stått til nedfalls. Gjennom to hektiske uker i juni jobbet 30 arkitektstudenter med å restaurere det ene av de to skurene, og nå er det omfattende arbeid som må til for å få det i stand igjen.

Mange arbeidstimer ble tagget ned natt til søndag. 
        
            (Foto: Thomas Hammeren)

Mange arbeidstimer ble tagget ned natt til søndag.  Foto: Thomas Hammeren

På forsiden nå