Elektronisk storsatsing til 30 millioner kroner:

Funker dette?

Tilstrømningen av studenter blir den store testen for kollektivnæringens elektroniske storsatsing T:kortet.

Saken oppdateres.

TV-ADRESSA: Bedre busstilbud i Trondheim

I løpet av sommeren og høsten må alle som reiser kollektivt med månedskort gå over til elektronisk billettbetaling, såkalt T:kort.

Nyvinning til 30 millioner

- Det tas i bruk av hele kollektivnæringa i Nord- og Sør-Trøndelag med fylkeskommunen som arbeidsgiver, sier markedssjef Eirik Rambech-Knoff i Team Trafikk til adressa.no.

LES OGSÅ: Nytt billettsystem på bussen

Kortet, som ble lansert 1. juli, skal gi kundene 25 % billigere reiser i forhold til normal billettpris for voksne.- Det har vært litt rolig nå under sommeren. Vi har vært bevisst kundetilstrømningen i forbindelse med valg av lanseringsdato slik at vi kunne få en mykere innkjøringsperiode, sier han.Overgangen til elektronisk betaling, og investeringskostnaden forbundet med utvikling, og implementering av systemet skal ha kostet i nærheten av tretti millioner kroner. Med gårsdagens immatrikulering på NTNU har kundemassen økt eksplosivt den siste uken.- Det er masse folk utenfor kundesenteret i Dronningens gate og på Dragvoll for å registrere seg, sier Knoff.Men fungerer det?En som er meget misfornøyd med nyvinningen er Hilde Aunaas.- Jeg bruker nesten aldri bussen, men under Olavsfestdagene tenkte jeg at bussen kunne være et fint alternativ og opprettet derfor T:kort-konto 28. juli som jeg fylte med 200 kroner, sier hun til adressa.no.Aunaas brukte kortet på bussen hjem og alt fungerte fint.- Etter jeg kom hjem logget jeg meg på kontoen min på nettet. Der stod det til min store overraskelse minus 22, 50 i stedet for de to hundre kronene fratrukket billetten jeg nettopp hadde benyttet meg av.Nesten tre uker senere er kontoen hennes fortsatt sperret. T:kortet kan ikke brukes. Sperring skjer automatisk dersom en kundes konto går i minus. Problemet i Hilde Aunaas' tilfelle er at hun skulle fortsatt hatt 177, 50 til bruk på bussreiser.- Jeg har sendt tre e-poster uten å få svar. To ganger har jeg vært på kontoret i Dronningens gate. Sist gang fikk jeg beskjed om at det kunne ta opptil fjorten dager før pengene kom inn på kontoen, sier hun.- Noen problemer

Ifølge markedssjef Eirik Rambech-Knoff er selskapet kjent med problemene Aunaas forteller om.- Vi har hatt noen tekniske problemer og det er knyttet en del utfordringer til disse, sier han.

LES OGSÅ: Forsinkelser for millioner

Markedssjefen medgir at tilbakemeldingene til Team har vært «litt begge deler». Knoff fastholder likevel at den beste måten å komme inn i det nye systemet på er å besøke servicekontoret for å registrere seg.- Det kan ta litt tid å få kortet tilsendt. Vi har slitt litt med internettløsningen, sier han.Knoff håper og tror at de fleste problemene skal være løst til studiestart.- Det kommer en del folk som skal registrere seg denne uken ja, men vi har fått løst hovedproblemene i forbindelse med det nye systemet, sier han.

 
 
På forsiden nå