Arbeideravisa nedlagt

Arbeideravisa i Trondheim er nok en gang historie.

Saken oppdateres.

Styret vedtok i kveld å innstille driften av avisa, som så vidt rakk å bli sju måneder gammel etter oppstarten 10. januar.

Samtlige ansatte vil nå motta oppsigelse, men er uansett sikret lønn ut august.

- Dette er synd for Trondheim som fortjener en alternativ stemme, sier Albert H. Collett. Da driften av Arbeideravisa ble vedtatt innstilt i går hadde den eksitert i sju måneder og Collett rukket å være redaktør i tre måneder.

Både Albert H. Collett og styreleder Torstein Johansen mener avisa hadde livets rett. Men mangelen på kapital til driften senket avisen. Den siste tiden hadde de jobbet intens med å skaffe kapital, og tatt runden hos tyngre aktører i fagbevegelsen i Oslo.Måtte ha to millioner kroner

Ifølge Collett måtte avisen hatt minst to millioner kroner ut året, og seks - sju millioner etter den tid før avisa kunne gå i balanse. Derfor var de denne gangen på jakt etter støttespillere som kunne stille med mer enn 50 og 500 000 kroner, men fant altså ingen slike rike onkler.

- Men vi laster ingen for det, presiserer Johansen fra El & IT-forbundet i Trondheim som overtok som styreleder for Arne Byrkjeflot i slutten av april.

Arbeideravisas korte historie, der driften også ble innstilt i april, har ikke vært heldig med hensyn til å skaffe ny kapital, tror Johansen.

- At vi har startet opp to ganger gjør at vi virker mindre troverdig og har klart gjort det vanskeligere å skaffe kapital.Håp til siste sluttDet tok styret halvannen time å komme til sin konklusjon i tirsdag kveld. Ingen i styret ivret for å forsøke å fortsette.- Egentlig hadde jeg håp helt fram til tirsdag om at vi skulle kunne sikre fortsatt drift, sier Collett som likevel hele tiden har sett på Arbeideravisa som et høyrisikoprosjekt. Etter hvert går han nå tilbake til sitt tidligere virke som frilansjournalist.- Den viktigste lærdommen vi har trukket er at en avis svært sjelden går med overskudd før etter to - tre års drift. Vi har også dratt en del andre erfaringer og lært av feilene vi har begått rundt driften, og derfor er det ekstra synd at vi nå å gi oss, sier Johansen som gir stor honnør til de ansatte.Bra nok produkt

- Selve produktet og de ansatte er vi fornøyd med, sier han.De ansatte har fra en til tre måneders oppsigelsestid, og Collett regner med å møte alle på jobb onsdag. Da skal det blant annet forberedes saksframlegg for generalforsamlingen som holdes 8. september.- Er det slutten på Arbeideravisa for evig og alltid?- Det håper jeg endelig ikke. Vi har ikke slått oss konkurs. Selv om vi nå innstiller avisdriften er bedriften foreløpig her, sier Johansen.I antall abonnenter og løssalg utkom Arbeideravisa på slutten med rundt 2500 eksemplarer. Albert H. Collett har tidligere uttalt at han trodde Arbeideravisa kunne ha et opplag på 5000 om relativt få år, tatt antallet fagorganiserte i Trondheim i betraktning. 
 
På forsiden nå