Tore reddet gammel cembalo ved en tilfeldighet:

- Jeg var på vei til å levere instrumentet da det begynte å brenne

Cembaloen er verdt en kvart million.

Tore Aune rakk ikke å levere cembaloen han lånte fra Ringve museum. Med det reddet han et av museets verdifulle instrumenter. 

Saken oppdateres.

Mandag begynte det å brenne i én av museumsbygningene ved Ringve museum. Flere gjorde det de kunne for å berge så mange instrumenter som mulig, før brannmannskap jagde dem vekk fra stedet.

LES ALT OM BRANNEN HER!

Tore Aune er blant dem som har hatt et sterkt forhold til Ringve museum. 62-åringen spilte sin første konsert ved museet allerede åtte-ni år gammel. Etter det har han spilt utallige konserter i bygningen som nå står i brann.

- Ringve har nærmest vært som et andre hjem for meg, sier Aune.

LES OGSÅ: Direktøren: - Dette er en stor tragedie

Rakk ikke levere som avtalt

Aune er ansvarlig for Ringve internasjonale sommerkurs for tidlig musikk som har foregått under årets Olavsfestdager. I forbindelse med sommerkurset lånte han en gammel cembalo fra Ringve museum. Cembaloen skulle egentlig leveres tilbake på fredag, men det rakk aldri Aune.

- Heldigvis, sier han mandag.

LES OGSÅ: Brukte 1,6 mill. på brannsikring for seks år siden

- Jeg fikk telefon fra en av de ansatte i Olavsfestdagene om brannen, idet jeg var på vei for å levere cembaloen. Jeg er glad jeg i alle fall fikk reddet ett instrument, sier Aune til adressa.no.

Instrumenter fra 1700-tallet reddet

Cembaloen ble bygd av Gayle Mosand på 70- eller 80-tallet, og er verdt en kvart million. cembalo er et strengeinstrument med klaviatur, og var særlig i bruk i renessansen og barokken.

Ifølge en av adressa.nos reportere på stedet, ser det ut til at svært få instrumenter er reddet ut fra bygningen. Noen instrumenter ligger på gresset dekket av presenninger et stykke unna den brennende bygningen.

Noen instrumenter fra 1700-tallet er blant det som skal være reddet ut av det brennende bygget, deriblant en italiensk spinett og en cembalo.

På forsiden nå