- Rosenborg hadde ikke blitt så gode hvis de bare hadde hatt en ballbinge, sier gruppeleder i Senterpartiet, Marte Løvik.

Hun mener at idretten vil få anerkjennelse ved å bygge et stort utendørs skateanlegg.

- Det er viktig å legge til rette for skaterne, sier Løvik, som selv husker da skating var forbudt i Norge.

I Stjørdal har man vedtatt å bygge en skatepark til over åtte millioner kroner. I Trondheim ønsket man å lage et stort utendørsanlegg for skaterne, men formannskapet mente 8,2 millioner kroner var for dyrt og skrinla prosjektet i mai i fjor.

Allerede til neste år

Flere av politikerne i Trondheim ønsker å få ferdigstilt et utendørsanlegg i løpet av den neste fireårsperioden.

Elin Marie Andreassen i Fremskrittspartiet mener at det er behov for et større anlegg, slik at utøverne innenfor skateidretten får større utfordringer enn ved de mindre rekrutteringsanleggene.

- En større skatepark kan i tillegg fungere som treningsarena for snowboardutøvere på sommerstid. Vi ønsker derfor å realisere et slikt anlegg så fort det lar seg gjøre, og det overkommelige investeringsbehovet knyttet til et slikt anlegg tilsier at det kan realiseres allerede neste år, dersom en finner egnet tomt, sier Andreassen.

Ønsker å realisere

Jon Gunnes, gruppeleder i Venstre, ønsker å tilby en skatepark i det formatet som det var planlagt på Ladehammeren inntil for ett år siden.

- Dessverre ble dette for dyrt, men finnes det noen som kan hjelpe, undrer Gunnes.

Han foreslår private midler og frivillig innsats.

- I så fall bør kommunen helt klart gå i dialog med miljøet. Et samarbeid mellom det offentlige, private og frivillige kan være tingen. Det hadde vært en flott attraksjon for Trondheim og Lade. Ikke bare for utøverne, men også en opplevelse å se på. Innen fire år bør dette kunne realiseres, sier Gunnes.

KrF støttet at arbeidet med tilrettelegging for skating skulle starte med mindre bydelsanlegg.

- Nå er det naturlig å videreutvikle med større anlegg, sier Geirmund Lykke.

Høyt prioritert

Gruppeleder Yngve Brox sier at Høyre støtter planene om skatepark i Trondheim.

Dette er også prioritert av Idrettsrådet i Trondheim.

- En utendørs skatepark står på sjetteplass på vår prioriteringsliste, men det er et typisk anlegg kommunen må finansiere, sier Anne-Lisa Bratsberg i Idrettsrådet.

Hun mener et slikt prosjekt vil ha stor betydning for ungdom som holder på med egenorganisert aktivitet.

- Jeg er kjempeglad for at vi har fått de mindre skateanleggene rundt om på skolene, sier Bratsberg.

Setter av midler

Styreleder Øyvind Svendsen i Trondheim Skate Association (TSA) håper at det blir bygget en stor park i løpet av de neste fire år.

- TSA har hele tiden signalisert at det er en stor park som er nødvendig, men det var et politisk ønske å få til de små anleggene først, sier Svendsen.

TSA drifter Trikkestallen, og for å være med på prosessen har de begynt å sette av øremerkede midler til en eventuell utendørspark, opplyser Svendsen.

Det er et sterkt ønske fra TSA at parken blir bygget på Lade og at tidligere design blir brukt.

Skulle hit: Skateparken på Ladehammeren skulle legges på den ene siden av installasjonen Talerøret. Munkholmen ligger synlig et godt stykke uti fjorden. Foto: VEGARD EGGEN