Avhører brannfolkene som var inne i museet

Venter med å sende krimteknikere til Ringve museum.

Brannmannskapene som hindret spredning på Ringve museum blir avhørt om hva de gjorde og hvor det brant. 

Saken oppdateres.

- Krimteknikere blir sannsynligvis sendt til stedet onsdag formiddag. Først må vi blant annet avhøre de fra brannvesenet som jobbet på Ringve, sier Tor Mauseth, seksjonsleder for krimteknikk i Sør-Trøndelag politidistrikt.

SE VIDEO: - For tidlig å si noe om årsak

Inntil videre har brannvesenet vakthold utenfor museet som fikk omfattende skader i brannen mandag morgen.

Nær ved å bli overtent

- Det er viktig for oss å snakke med dem om hvor det brant og hva de gjorde på stedet.

Vakthavende brannsjef Ole Ludvigsen i Trøndelag brann- og redningstjeneste sier til Adresseavisen at museet var nær ved å bli overtent.

Se bildene fra brannen.

- Vi hadde flaks. Hadde vi kommet noen minutter senere, ville det vært for sent. Det var fem minutter fra overtenning, sier Ludvigsen (krever innlogging).

Også vanntåkenlegget som skal hindre at Norges nasjonale musikkmuseum brenner ned har så langt fått noe av æren for at ikke mer av kulturhistorisk verdi brant ned.

Eltilsynet bistår

Vanntåkeanlegg skal utløses når det er 100-150 grader i rommet, er mer sårbart for feil, men skal, når det er riktig utført, fungere bedre enn sprinkleranlegg. Det sier spesialingeniør og brannekspert Geir Jensen.

Anlegget er noe krimteknikerne vil se på når undersøkelsene starter onsdag.

LES OGSÅ: De kongelige har ofte gjestet Ringve

- Vi må kartlegge hvordan det fungerer før vi drar dit. Vi vil også ha med eltilsynet for å bekrefte eller utelukke om brannen skyldtes noe elektrisk, sier Mauseth.

På forsiden nå