- Det er ingen tvil om at dette er en sterk belastning. Det gjelder for alle. Selv den sterkeste kan bli knekt av å sitte fengslet under slike restriksjoner over lang tid, sier 50-åringens forsvarer Morten Aalberg til adressa.no.

Den 50 år gamle familiefaren fra Trondheim ble første gang varetektsfengslet for åtte uker siden. Torsdag ble han sluppet fri fra varetekt.

Den siktede mannen ble først fengslet i to uker i full isolasjon med brev- og besøksforbud. Deretter ble han fengslet i to nye uker, med de samme restriksjonene. Etter dette ble han fengslet i fire nye uker, hvor han måtte sitte i full isolasjon i to uker med brev og besøksforbud. Midt i denne fengslingsperioden begjærte politiet to nye med disse restriksjonene, noe Sør-Trøndelag tingrett tok til følge.

Det vil si at 50-åringen har sittet seks uker i isolasjon og at han under hele fengslingsperioden har hatt brev- og besøksforbud.

Les alt om overgrepsbilde-saken her.

ADRESSA PLUSS: Slik svarte familiefaren på beskyldningene mot ham

Ti siktede

Bakgrunnen for at han er siktet for seksuell omgang med barn under 14 år er at han i chattelogger forteller om overgrep mot mindreårige. Politiet har etterforsket om han faktisk har begått disse overgrepene. Mannen nekter straffskyld for denne siktelsen, men erkjenner delvis straffskyld for å ha brutt straffelovens paragraf 204a.

I en to uker gammel kjennelse fra Frostating lagmannsrett heter det følgende:

«NN (siktedes navn - journ.anm.) hevder at han i chattesamtaler bare har fantasert, men ut fra detaljer i de såkalte chattene - blant annet om barns frykt og gråt under overgrep - mener lagmannsretten, slik som tingretten, at det er skjellig grunn til å mistenke om at det NN forteller faktisk har skjedd.»

Undersøker antatte overgrep

Etterforskningsleder Roy Hoøen ved Sør-Trøndelag politidistirikt forteller at de fortsatt jobber med å avdekke om faktiske overgrep har skjedd.

- Vi har fortsatt ikke fått gjort unna alle undersøkelser og jobber fremdeles med det, sier han.

I chatteloggene skal mannen blant annet ha beskrevet et overgrep mot en 12 år gammel jente, som er datteren til personen han prater med, ifølge en kjennelse fra Sør-Trøndelag tingrett. I et fengslingsmøte for fire uker kom det også frem at 50-åringen skal ha avtalt å møte den ni år gamle datteren til en annen person en bestemt dag i april i år.

Han skal også i chatteuttalelser ha fortalt at han ønsket å kjøpe seksuelle tjenester fra en 13 år gammel jente, samt kommet med et spørsmål til en person om vedkommende kunne ta med datteren på ti måneder da de skulle møtes, kom det frem i samme fengslingsmøte.

Erkjenner chatting

Det er også kjent at 50-åringen skal ha spurt en medsiktet 34-åring om hvor langt «han var villig til å la ham å gå» med 34-åringens tre år gamle datter. Politiet har etterforsket om denne datteren har blitt utsatt for overgrep, uten å ha avdekket dette.

- Min klient erkjenner å ha utført denne chattingen. Spørsmålet er om denne chattingen er straffbar. Det gjenstår å se, sier forsvaren til 50-åringen.

Om overgrepsbilde-siktelsen sier forsvareren følgende:

- Av de bildene jeg har sett er det snakk om bikinkledde jenter som kan være under 18 år.

Fortsetter etterforskningen

Hoøen forteller at ingen nye har blitt siktet i overgrepsbilde-saken, siden det for tre uker siden ble kjent at to nye var pågrepet i saken. Én av dem ble for tre uker siden varetektsfengslet i fire uker i Sør-Trøndelag tingrett.

- Det ble pågrepet mange i denne saken i Sør-Trøndelag og det medfører at det er mye informasjon som må gjennomgås. Det gjenstår en del undersøkelser, og vi har fullt opp med å få unna det, sier Hoøen.

Etterforskningsleder Roy Hoøen har sammen med et team jobbet med overgrepsbilde-saken de siste månedene. Totalt ti personer er siktet i saken. Foto: Therese Alice Sanne