Ordføreren sjekket inn studenter

En treårsavtale skal sikre nye studenter uten bolig en trygg start.

Fornøyd: Studentene Nina Schneider(22) og Simone Bystad Hagen (18) er fornøyd med rommet de skal bo på til de finner et permanent bosted. 

Saken oppdateres.

For å markere lanseringen av Tak over hodet, sto fredag ettermiddag trondheimsordfører Rita Ottervik (Ap) klar for å ta imot de første studentene som sjekket inn på Scandic Lerkendal.

- Det var gøy å bli sjekket inn av ordføreren i dag, sier Simone Bystadhagen (18) fra Flekkefjord.

Hun er ny student i Trondheim, men har ennå ikke et sted å bo og har derfor valgt å benytte seg av Tak over hodet.

Fire visninger

Tak over hodet er et samarbeid mellom Trondheim kommune, utdanningsinstitusjonene, Studentsamskipnaden i Trondheim (SiT), og Scandic Lerkendal. De forsøker å gi nye studenter en trygg start på studentlivet. Nå har disse inngått en treårsavtale om å gi nye studenter billige overnattinger, frem til de finner sin egen bolig. Simone sjekket inn sammen med utvekslingsstudenten Nina Schneider (22) fra Tyskland, og har allerede planlagt å dra på fire visninger.

–Vi møtte hverandre nettopp, og nå skal vi bo på samme rom. Jeg synes dette er et bra opplegg. Nå kan jeg bo her mens jeg drar på visninger. Jeg har hatt problem med å finne et sted å bo, men jeg håper å finne en god hybel med et sosialt kollektiv. Mange sier det er leiers marked nå. Da for jeg håpe på det beste, forteller Simone, som skal studere sivilingeniør ved NTNU.

På grunn av hybeljakten, har hun ikke rukket å se over programmet for de nye studentene, men gleder seg til å begynne og studere i Trondheim.

Les også: Sjekk hva andre har sagt om trondheimshybler før du signerer kontrakt

Les også: Tips til deg som skal leie bolig

Useriøse utleiere

Oppholdet på Scandic Lerkendal gir studentene tilgang på internett og frokost, alt til en redusert pris på 295 per døgn. Tilbudet gjelder frem til begynnelsen av september. Ottervik synes det er bra at nye studenter får denne muligheten.

–Denne treårsavtalen handler om vår visjon om å bli Nordens beste studentby. Vi ønsker at de nye studentene skal føle seg trygge. Det finnes mange useriøse utleiere på markedet, men ved at studentene får bo på hotellet, har de faktisk en sjanse for å se på hybler. På den måten kan de slippe unna de useriøse utleierne, sier Ottervik.

Les også: Trondheim er best

Les også: Utålmodige etter å kjøpe sin første bolig

Forventer hundre personer

I fjor ble det gjennomført et prøveprosjekt hvor nye studenter fikk overnatte på Scandic Lerkendal. Hotelldirektør Line Vikrem-Rosmæl er glad for at en treårsavtale er i boks.

–Vi synes det er spennende å være med på dette. Siden vi har ledige rom, er det fint for oss å støtte studentene ved å gi dem rom mens de venter på et permanent bosted. Dette er ikke god business for oss, men vi ønsker å gjøre stas på studentene og vise at vi bryr oss om dem. Om studentene får et godt inntrykk av byen, kan det hende de blir igjen i byen og blir en arbeidskraft for Trondheim. Det er en slags investering for fremtiden. Kanskje blir de medarbeidere for oss en dag, forteller hun.

I fjor var det rundt hundre personer som benyttet seg av tilbudet, og samme antall er forventet i år. Scandic Lerkendal har hundre rom til disposisjon, og flere studenter sover sammen på dobbeltrom.

–Noe av konseptet er også at studentene kan bli kjent med hverandre. Man er kanskje litt ensom når man kommer til byen som ny. Gjennom Tak over hodet kan du også få venner. De to som nettopp sjekket inn blir kanskje bestevenner, sier Vikrem-Rosmæl.

Les også: - Vi skal gjøre Trondheim tryggere

 
Bor sammen: Nina Schneider(22) og Simone Bystad Hagen (18) møtte hverandre for første gang fredag ettermiddag. Nå skal de bo sammen på Scandic Lerkendal frem til de finner et eget sted å bo. 

Bor sammen: Nina Schneider(22) og Simone Bystad Hagen (18) møtte hverandre for første gang fredag ettermiddag. Nå skal de bo sammen på Scandic Lerkendal frem til de finner et eget sted å bo. 

På forsiden nå