- Studentene glemmer å fortelle hvor de bor

Posten må håndtere nesten 25 000 adresseendringer i Trondheim hvert år.

Postbudene i Trondheim sliter med å finne frem til riktig postkasse fordi så mange glemmer å fortelle at de har flyttet.  Foto: SCANPIX

Saken oppdateres.

August er den verste måneden for postbudene i Trondheim. Ofte mangler brev og pakker riktig adresse og postkasser mangler navn. De nye studentene i byen er de største syndebukkene.

- Det virker som om mange studenter tror at vi kan gjette oss til hvor de bor, sier Postens distriktssjef i Trondheim distrikt, Terje Bjørnerås, i en pressemelding.

Les også: Åpner du denne e-posten krasjer harddisken din

Skaper forsinkelser

Ikke bare skaper det hodebry for postbudene, men viktige brev og pakker kan bli forsinket.

- Brev og pakker kan bli både forsinket og returnert til avsender dersom Posten ikke får melding om ny adresse. Studenter er ivrige nettshoppere og de mottar fortsatt post fra både private og offentlige avsendere. Da kan det være greit å ha orden i sysakene, sier Bjørnerås.

Les også: Fra 1. oktober får omtrent 14 000 husstander nye postnummer i Trondheim

25 000 endringer

Hvert år mottar Posten Norge over en halv million adresseendringer. Bare i Trondheim kommer det nesten 25 000 endringer hvert år, så det er absolutt ikke bare studentene som glemmer å fortelle Posten hvor de bor.

Man kan melde adresseendring på Postens nettsider eller levere melding på postkontor/Post i Butikk. Å bestille varig adresseendring er gratis, og man får da ettersendt posten gratis fra gammel til ny adresse de første to månedene.

For studenter er det ikke nødvendig å melde fra til Folkeregisteret.

På forsiden nå