Han er ikke siktet for nye forhold, men etter en vurdering har politiet skjerpet voldtektssiktelsen.

- Vi mener at begge voldtektene er begått på en særlig krenkende måte, sier Marianne Høyer påtaleansvarlig i voldtektsteamet ved Sør-Trøndelag politidistrikt, uten å ville gå i detalj om gjerningsbeskrivelsen.

Den endrede siktelsen har en strafferamme på inntil 21 års fengsel.

ADRESSA PLUSS: - Det skal ha vært veldig brutalt

Nekter straffskyld

De to voldtektene skal ha skjedd i mannens hjem 29. mars og 23. juli i år. Han er i tillegg siktet for å ha begått vold mot en nabo i februar. Da mannen i 20-årene ble fremstilt for forlenget fengsling i Sør-Trøndelag tingrett fredag formiddag, nektet han straffskyld etter siktelsen, opplyser Per Wold, mannens forsvarer.

Retten vurderte om mannen kunne ilegges meldeplikt hos politiet, men «har kommet til at den type forbrytelse det her er snakk om ikke vil avhjelpes med meldeplikt. NN (navnet på den siktede journ.anm.) er siktet for to grove voldtekter gjort med kort tids mellomrom. Samfunnets behov for å verne seg mot nye overgrep må tillegges størst vekt», skriver tingrettsdommer Rune Lium i kjennelsen.

Lium besluttet at mannen må sitte nye fire uker i varetekt grunnet i gjentagelsesfaren. Siktede anket kjennelsen til lagmannsretten på stedet.

Det går frem av kjennelsen at det er gjort rettslige avhør i saken. Innholdet i avhørene styrker mistankegrunnlaget mot mannen, mener dommeren.

Les flere krimsaker fra adressa.no her.

- Svært brutal

adressa.no har tidligere skrevet at begge de utenlandske prostituerte, som skal ha blitt voldtatt, har fortalt at de fryktet for livet. Bistandsadvokatene har også fortalt hvordan klientene opplevde det:

- Min klient opplevde voldtekten som svært brutal - hun ble påført flere skader. Den pågikk over flere timer og hun ble blant annet drapstruet med kniv. I tillegg truet han med å holde henne innesperret i flere døgn, sa Gunhild Oftedal, bistandsadvokaten til kvinnen som skal ha blitt voldtatt i slutten av mars.

- Det min klient har forklart om hendelsen i avhør er at overgrepet skal ha vært veldig brutalt. Hun har fått behandling etter overgrepet. Hun hadde fysiske smerter, sa Tone Skålevik, bistandsadvokaten til kvinnen som skal ha blitt voldtatt 23. juli.