Leide ut leilighet hun ikke eide

En 27-årig kvinne har lurt et dusin hussøkere trill rundt og loppet dem for over 150 000 kroner.

Saken oppdateres.

Kvinnen har lagt kortene på bordet og tatt såkalt tilståelsesdom i Trondheim tingrett, der hun har erkjent 11 slike bedragerier i tillegg til et simpelt tyveri og et hotellbedrageri. I fjor fikk hun flere enslige og hussøkende par til å tro at hun hadde en leilighet i Oslo som skulle leies ut. Hun narret de hussøkende til å betale et forskudd på leie, og mottok beløp mellom 8000 og 30 000 kroner fra de hussøkende. I virkeligheten disponerte hun ikke leiligheten i Oslo.

Mens de ni bedrageriene ble begått, levde hun på høy fot på et hotell i Trondheim. Hun stakk av fra hotellregningen på 16 500 kroner.

I sommer begikk hun nye bedragerier. Kvinnen kom i kontakt med hussøkende og hevdet at hun hadde en leilighet på Rosenborg. Det var en bløff, men hun klarte å svindle til seg 23 000 kroner i forskudd på leie før hun ble avslørt. I retten tilsto hun vinningsforbrytelser for til sammen 184 000 kroner.

Kvinnen ble straffedømt i fjor vår, men har ikke sonet straffen. Tingretten har slått sammen straffereaksjonene og dømte den 27-årige kvinnen til fengsel i ett år og fem måneder. Dessuten må hun betale svindelbeløpene tilbake til ofrene. Hun godtok dommen på stedet.

På forsiden nå