Heftig debatt etter at personlig trener skrev blogg:

- Personlig trener på Hit the gym ville at jeg skulle selge Herbalife-produkter

Personlig trener John Martin Fredriksen mener at det er rolleblanding når personlige trenere også fungerer som selger av måltidserstatning.

Hit the gym er et treningssenter som ligger i Midtbyen i Trondheim. Ifølge treningsblogger John Martin Fredriksen ble han kontaktet av en personlig trener ved dette senteret som ønsket at han skulle bli distributør av Herbalife-produkter. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. 

Saken oppdateres.

20. august skrev personlig trener John Martin Fredriksen ved Stamina Leknes i Lofoten et blogginnlegg som omhandlet Herbalife og personlige trenere.

Han forteller at han kort tid etter å ha blitt utdannet som personlig trener ble kontaktet av noen som jobbet som personlig trener ved Hit the gym i Trondheim. Vedkommende ønsket at Fredriksen skulle bli distributør av Herbalife mens han var personlig trener.

- Jeg synes ikke det er riktig at personlige trenere misbruker sin stilling ved et treningssenter når de presser disse produktene på kunder. Jeg sa klart ifra om hva jeg mente om denne praksisen, sier Fredriksen til Adresseavisen.

LES MER: Nå skal selfien være av rumpa

Delt over 2000 ganger

Fredriksen mener at så lenge man er personlig trener og har kunder som ser opp til en, så må man være forsiktig med hva man anbefaler.

- Jeg mener at Herbalife har produkter hvor pris og kvalitet ikke kan sammenlignes med tilsvarende produkter, sier Fredriksen.

Blogginnlegget hans fikk raskt spredning i sosiale media, og han forteller at det torsdag ettermiddag er delt over 2000 ganger, og har over 20 000 sidevisninger.

Spredningen av blogginnlegget skjøt fart da Geirr Carlsen kom med en kommentar. Han er eier av GEC Holding, som står bak treningssenteret Hit the gym i Trondheim. Han er selv medlem av Herbalife, og konstaterer at han er meget fornøyd med produktene.

Blir kalt «en vits»

Carlsen går til kraftig angrep på Fredriksen i sitt motinnlegg. «Med din mangeårige erfaring og kunnskap burde du jo vært millionær og eier av egen treningssenter kjede for lenge siden???» skriver han blant annet. Hit the gym-eieren kaller også Fredriksen «jypling» og «en vits».

- Jeg har pratet med John Martin Fredriksen og gitt en uforbeholden unnskyldning fra min side og vi er enige om at denne saken er ute av verden, sier Carlsen.

- Jeg viste dårlig dømmekraft og beklager igjen det som har skjedd og mine uttalelser på John Martins blogg, legger han til.

Carlsen ønsker ikke å kommentere saken ytterliggere og vil ikke svare på spørsmål om hva han synes om at personlige trenere på Hit the gym også er distributører av Herbalife-produkter.

Flere andre som har kommentert innlegget forteller at de ikke ønsker å trene ved Hit the gym på grunn av Carlsens kommentarer. En av debattantene sier at han har meldt seg ut av senteret.

LES MER: Her trener du billigst i Trondheim

Savner faglige argument

Fredriksen forteller at han har jobbet som personlig trener i ett år. Han forteller at han har fått støtte av ernæringsfysiologer som er enige med ham.

- Jeg har forståelse for at noen er fornøyd med produktene til Herbalife. Hvis en personlig trener sier at et produkt er fantastisk, så er det kanskje få kunder som sier det motsatte. Folk må få bruke det de vil, men alle opplysninger må komme på bordet, slik at folk kan gjøre en veloverveid avgjørelse, mener Fredriksen.

Han etterlyser ett faglig argument for at man skal bruke Herbalife.

- Jeg har ikke møtt noen Herbalife-selgere som er i stand til å forsvare produktene de selger. Hadde jeg ikke visst om Herbalife fra før, så kunne jeg blitt overbevist jeg også. De har veldig dyktige selgere, sier han.

LES MER: Forsker advarer mot treningen som ikke virker (PLUSS)

- Beklaget på vegne av Herbalife

Nordisk sjef for Herbalife, Mia Bergmann, sier at hun er klar over blogginnlegget til Fredriksen som er i ferd med å gå viralt.

- Vi er ikke glade for svaret som er gitt i etterkant av blogginnlegget. Vi har vært i kontakt med Fredriksen og beklaget på vegne av Herbalife. Det er ikke slik vi ønsker at våre medlemmer skal svare. Jeg vil bruke denne saken som et eksempel på hvordan vi ikke skal jobbe, sier hun.

- Hva synes du om at en personlig trener som er ansatt ved et treningssenter også selger Herbalife til kundene på senteret?

- Jeg tenker at man skal opptre ryddig, uansett hva man jobber med. Man skal ikke blande forretninger. Vi er opptatt av at våre medlemmer skal opptre ryddig i markedet, og ikke blande roller, sier hun.

- Man skal ikke presse produkter på folk. Vi har klare retningslinjer for våre medlemmer hvordan de skal formidle våre produkter, legger hun til.

LES MER: Nå skal man svette mye på kort tid

9600 medlemmer i Norge

Bergmann tror mange sitter med forskjellige inntrykk av deres produkter, men hun hevder at det er vitenskapelig bevist at Herbalife fungerer.

- Jeg mener at vi kan dokumentere produktene våre. Herbalife har jobbet med utvikling av produkter i 35 år. Vi har et fagpanel av forskere og leger i vårt team. Herbalife er størst på måltidserstattere i verden, understreker hun.

Herbalife skal ikke erstatte sunn mat, men ved behov være en del av kostholdet. Herbalife består også av mye mer enn selve produktet ifølge Bergmann. De tilbyr kostholdsveiledning, individuell oppfølging og treningsopplegg. Herbalife har 9600 norske medlemmer som kjøper til eget forbruk. 1360 medlemmer har en liten biinntekt på å selge produktene, mens 1270 medlemmer tjener litt mer penger.

- Vi er en medlemsbedrift hvor noen har valgt å ha dette som inntektskilde. Men vi tar dette på største alvor og skal jobbe med å tydeliggjøre hvordan vi skal selge produktene. Det er i alle fall ikke på denne måten, fastslår hun.

Følg Adresseavisen på Instagram

Lik adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Twitter

En av de nyeste treningstrendene er å ha en gruppetime på tredemølle. TV-adressa besøkte Elixia Lade. Video. Glen Musk Reporter: Camilla Kilnes

John Martin Fredriksen ønsket å sette søkelyset på personlige trenere som også er selgere av Herbalife-produkter. Han fikk kraftig motbør av Hit the gym-eier Geirr Carlsen. 

John Martin Fredriksen ønsket å sette søkelyset på personlige trenere som også er selgere av Herbalife-produkter. Han fikk kraftig motbør av Hit the gym-eier Geirr Carlsen. 

Nordisk sjef i Herbalife, Mia Bergmann, forteller at det har god dokumentasjon på at produktene virker. 

Nordisk sjef i Herbalife, Mia Bergmann, forteller at det har god dokumentasjon på at produktene virker. 

På forsiden nå