Trondheim får universitetsskoler

I dag blir Charlottenlund videregående skole og Charlottenlund ungdomsskole utnevnt til universitetsskoler.

Her på Charlottenlund videregående skole blir det seremoni i dag. Sammen med Charlottenlund ungdomsskole blir den videregående skolen utnevnt til universitetsskoler. 

Saken oppdateres.

2000 elever, ordføreren i Trondheim, fylkesordføreren i Sør-Trøndelag og rektor Gunnar Bovim fra NTNU kommer til den offisielle åpningen tirsdag.

Tett samarbeid mellom skole og universitet

De to skolene på Charlottenlund innleder med dette et tett samarbeid med NTNU om å utvikle det de kaller for framtidas skole.

Forskere og lærere skal ifølge NTNU samarbeide tett om å finne fram til løsninger som fungerer.

LES OGSÅ: Lærerløftets etterutdanning ledes fra Trondheim

Forbildet er St. Olavs

Forbildet er ifølge en pressemelding universitetssykehuset St. Olavs Hospital og det samarbeidet om praksis, forskning og utdanning som foregår der.

Universitetsskolene er et strategisk samarbeid mellom NTNU og skolen for å få til en bedre, mer forskningsbasert skole og en bedre, mer praksisnær lærerutdanning, sier prosjektleder John Brumo ved NTNU.

LES OGSÅ: Kan bli landets første universitetsskole

Arena for forskning på skole

NTNU-rektor Gunnar Bovim er også engasjert i de nye universitetsskolene. Ifølge pressemeldingen fra NTNU mener han de to skolene blir viktige samarbeidspartnere.

- Universitetsskolene blir en viktig arena for forskning på utdanning. Sammen skal vi finne løsninger for fremtidens skoler og samfunnets behov, sier han.

På forsiden nå