Nordmann i 20-årene pågrepet

En norsk mann i 20-årene er pågrepet i forbindelse med drapet i Ringvålveien i Trondheim natt til lørdag 23. august.

Saken oppdateres.

Etterforskningsleder Terje Lunde var til stede på pressekonferansen sammen med politiadvokat Kjersti Hegerberg i kveld.

I sin redegjørelse kunngjorde Lunde at det er foretatt en pågripelse i saken.

Norsk mann pågrepet

- Sør-Trøndelag politidistrikt har i ettermiddag pågrepet en etnisk norsk mann i forbindelse med drapet i Ringvålveien 23. august. Han er pågrepet utenfor Trondheim, men er bosatt i byen, sa Lunde.

Pågripelsen foregikk uten dramatikk. Mannen skal være en kjenning av politiet.- Han har status som siktet for forsettelig drap eller medvirkning til drap, sa Lunde.Etterforskningslederen ønsket ikke å gå nærmere inn på mannens alder eller utlevere andre personopplysninger. Ifølge politiadvokat Hegerberg vurderes spørsmålet om varetektsfengsling av mannen, som blir sittende i avhør torsdag kveld, fortløpende.

Mangler drapsvåpen

Det foreligger ingen tilbakemelding fra mannen på hvordan han stiller seg til siktelsen. Han er pågrepet på bakgrunn av etterforskningen som er gjennomført de siste tre ukene. Etterforskningslederen ønsket ikke å utdype grunnlaget for pågripelsen nærmere av hensyn til den videre etterforskningen. Lunde opplyste imidlertid at politiet ikke har et drapsvåpen.- Drapsvåpenet er et sentralt bevis som ikke er politiets besittelse. Dette er veldig tidlig etter pågripelsen og det gjenstår et omfattende etterforskningsarbeid, både taktisk og teknisk, sa han.

Uklarhet om videobevis

- Politiet er ikke ferdig med bearbeiding av videobevis og kan ikke kommentere om det er utslagsgivende, eller ikke.Ifølge Lunde har Politiet sett seg nødt til å innhente hjelp til å analysere videomaterialet.- Videoer er blant annet sendt til USA også, sier han.

Skutt og drept i egen bil

Lørdag 23. august kl. 01.24 blir Mahmed Jamal Shirwac (46) funnet skutt og drept i sin bil, en hvit Peugeot 605, i Ringvålveien i Trondheim. Politiet betegner drapet som særdeles brutalt.Har overvåkningsvideoTidligere i dag ble det kjent at politiet antakelig sitter på en overvåkningsvideo tatt på en bensinstasjon på Heimdal drapsnatten.Videoen, som ble tatt på Statoil Heimdal klokken 01.00 natt til lørdag 23. august, viser bilen til den drepte seksbarnsfaren Mahmed Jamal Shirwac.

Statoilstasjonen var stengt, men kameraet står på nattestid. Bildene viser bilen til 46-åringen i det den kjører inn på stasjonsområdet, gjør en u-sving rundt en av drivstoffpumpene før den forsvinner.Etterforskningsleder Terje Lunde ved Sentrum politistasjon ønsket ikke å bekrefte ovenfor Adresseavisen at politiet sitter på disse bildene.

- Vi kommenterer ikke noe av det bevismaterialet vi besitter. Jeg kan verken bekrefte eller avkrefte at vi har slike bilder, sa Lunde.

LES OGSÅ: - Bilen filmet før drapet

 
 
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå