Dette må du vite før Trondheim Maraton

- Vi prøver å gjøre det smidigst mulig for bilister, sier May-Britt Stokke før Trondheim Maraton.

Trondheim sentrum blir folksomt under Trondheim maraton. Dette bildet er fra maratonløpet i 2012.  Foto: RUNE PETTER NESS

Saken oppdateres.

Over 3300 løpere starter i Trondheim Maraton lørdag, og det kan være lurt å ta beina fatt i Trondheim sentrum denne dagen også om man ikke er meldt på løpekonkurransen.

De første løperne starter klokken 10, og den siste puljen starter klokka 14.30. I hele denne perioden må bilister i sentrum belage seg på å ha god tid.

150 løypevakter

- Vi prøver å gjøre det smidigst mulig for bilister. Store deler av løypetraseen går også på fortau. Men Munkegata og Kongens gate blir vanskelige å komme seg fram i med bil, og her blir det ingen parkeringsmuligheter, sier aktivitetskonsulent May-Britt Stokke i Spring.

LES OGSÅ: De fem beste tipsene før Trondheim maraton

LES OGSÅ: Løpingen et pusterom hvor tankene om den vonde fortiden gir slipp


Løypene går rundt Nidelven i forskjellige sløyfer avhengig av om man løper 5, 10, 21 eller 42 kilometer. Startsted er i Kongens gate, mens siste etappe går nedover Munkegaten til målstreken ved soluret på Torvet. Se løypekart her.

Spring har 150 løypevakter ute langs løypene i tillegg til at politiet dirigerer trafikken ved de vanskeligste knutepunktene, også rundkjøringen ved St. Olavs Hospital.

Kjøpmannsgata og Bispegata vil bli periodevis stengt gjennom hele dagen, når de forskjellige puljene starter.

- Vi oppfordrer folk til å holde seg unna disse veiene hvis de ikke må kjøre der, og hvis de må kjøre der, beregn god tid og ha tålmodighet, oppfordrer May-Britt Stokke.

LES OGSÅ: Tren deg til godfølelsen (Pluss)

Best å stå i Munkegata

Over 3300 løpere er påmeldt, og fredag ble det åpnet for etterpåmeldinger. Stokke er forberedt på en festlig dag for løpere og tilskuere i byen.

- Jeg tror det blir masse folk i byen. Vi har også barneløp på Nordre, og forventer masse folk nedover Nordre og på Torvet. Det beste for publikum blir trolig å stå langs Munkegata. På Torvet har vi storskjerm, der alt av resultater kjøres, og vi vil også vise bilder fra området ved Trondheim Spektrum, sier May-Britt Stokke.

LES OGSÅ: Hele jobben tar løpebølgen

LES OGSÅ: Vebjørn Rodahls tips: Slik blir du klar for halvmaraton

Skal du løpe Trondheim Maraton
Du må velge et alternativ
På forsiden nå