- Supporterne kan ikke være dårligere enn spillerne

I går ga Rosenborg 25 000 kroner til en hjelpeorganisasjon i forbindelse med flyktningkrisen. Nå følger supporterne etter.

Runar Jenssen (31) har selv vært frivillig i en hjelpeorganisasjon i ti år, og vet at pengene kommer godt med i arbeidet med flyktningbarn i Norge og i utlandet. 

Saken oppdateres.

- Da jeg la meg i går hadde vi samlet inn 10 000 kroner, og da jeg våknet var det 25 000. Så målet om å matche Rosenborgs bidrag tok 16 timer, sier Runar Jenssen (31).

Han er initiativtaker til en innsamlingsaksjon på vegne av Rosenborgs supportere. Pengene skal gå til en hjelpeorganisasjon som hjelper syriske flyktningbarn.

- Det er brutalt

Situasjonen i Syria beskrives av mange som den verste flyktningkatastrofen siden andre verdenskrig. Over 300 000 flyktninger og migranter har krysset Middelhavet i håp om et bedre liv i Europa. Ifølge The UN Refugee Agency, UNHCR, har over 2500 omkommet i forsøket.

Bildet av tre år gamle Aylan Kurdi, som druknet utenfor Tyrkia, ryster folk over hele verden. Rosenborg-kaptein Tore Reginiussen (29) ble sterkt preget av bildet.

- Det gjør vondt å se små, døde barn ligge skylt opp på land. Det er brutalt, sa Tore Reginiussen til Adresseavisen onsdag. Han oppfordret samtidig folk til å gi sin støtte til arbeidet med flyktninger.

LES MER: Send tilbake til Afghanistan etter fire år i Sunndal: Her er brødrene igjen på flukt

LES MER: - Vi må gjøre noe

Satt nytt mål

Da Runar Jenssen ble kjent med at Rosenborg ballklubb hadde donert 25 000 kroner til Redd Barna, ville han på vegne av supporterne matche dette. Etter 24 timer er det blitt samlet inn over 50 000 kroner.

- Jeg ble gira da jeg leste om Tore Reginiussen og de andre spillernes engasjement i saken. Jeg synes det er så positivt at de setter i gang noe slikt, og supporterne kan ikke være dårligere, sier Jenssen.

Nå har han satt et nytt mål på 75 000 kroner.

- Det er mange supportere som bidrar. Beløpene varierer fra 20 kroner til 2500 kroner, og det er kommet inn 191 bidrag så langt, sier han.

Jenssen har selv vært frivillig i Redd Barna Trondheim i ti år, og vet at pengene kommer godt med i arbeidet med flyktningbarn i Norge og i utlandet.

LES MER: Store kontraster i Europas vilje til å hjelpe flyktninger

Oppfordrer sponsorene til å gi

Nå sender han oppfordringen videre til Rosenborgs sponsorer.

- Det hadde vært fint om sponsorene hadde matchet det klubben og supporterne har samlet inn til sammen. Det er jo der de største pengene ligger, og jeg oppfordrer til å gi så det monner, sier han.

På forsiden nå