Studentene jubler for felles NTNU-campus

Fantastisk nyhet og en gledens dag for studentene. Det er reaksjonene på at regjeringen har bestemt seg for å samle NTNU på Gløshaugen.

Rektor og studentene: Alle gleder seg over at regjeringen har bestemt seg for å samle hele NTNU ved Gløshaugen. Fra venstre: Yngve Mannsåker Hereide, NTNU-rektor Gunanr Bovim, Elise Landsem og Jone Trovåg, leder for Studenttinget. 

Saken oppdateres.

Til stor jubel blant tilhørerne fortalte statsminister Erna Solberg tirsdag at regjeringen har bestemt at NTNU skal samles ved Gløshaugen. Ikke minst jubler studentpolitikerne ved NTNU for vedtaket.

LES OGSÅ: «Regjeringen støtter felles campus i Trondheim. Vill jubel»

Gledens dag

- Det er en gledens dag for studentene, sier leder for studenttinget, Jone Trovåg.

- Dette har studentpolitikere jobbet for i over ti år.

Studentpolitikerne som var blant tilhørerne da Erna Solberg presenterte nyheten, smilte fra øre til øre. De regner med at de snakker på vegne av nesten alle NTNU-studentene når de sier de er veldig glade for at NTNU blir samlet rundt Gløshaugen.

- Kunstig skille

- Dette er fantastiske nyheter. Det har vært et kunstig skille mellom Dragvoll og Gløshaugen, sa Jone Trovåg i sin tale etter at Solberg hadde kommet med nyheten om regjeringens beslutning. Han tror samlokalisering av hele NTNU vil føre til en mer enhetlig studentmasse som lettere kan ta fag på tvers av institutt og fakultet.

LES OGSÅ: Flytter 14 000 studenter i Trondheim

Jone Trovåg ønsker seg et nytt og levende universitetsområde og vil invitere byen inn i campus på Gløshaugen.

- Øl etter forelesning

- Jeg ønsker meg campus med mange møteplasser der studentene til og med kan ta seg en øl etter forelesning. Han tror et godt studentmiljø og gode møteplasser på campus kan hindre at folk faller fra de studiene de har begynt på.

Jone Trovåg har også lagt merke til at NTNU-rektor Gunnar Bovim vil ha studentboliger i sentralbyggene på Gløshaugen.

LES OGSÅ: – Bygg campus som St. Olavs Hospital

- Det vil bli helt fantastisk med studentboliger på Gløshaugen. Det vil bidra til et levende universitetsområde.

- Fantastiske nyheter: Det sier leder i studenttinget Jone Trøvåg til olje- og energiminister Tord Lien, statminister Erna Solberg og NTNU-rektor Guunnar Bovim. 

- Fantastiske nyheter: Det sier leder i studenttinget Jone Trøvåg til olje- og energiminister Tord Lien, statminister Erna Solberg og NTNU-rektor Guunnar Bovim. 

På forsiden nå