Pensjonistpartiet stiller seg bak ønsket om 200 flere flyktninger

- For Pensjonistpartiet er det viktig å være solidarisk ved å stille seg bak en slik erklæring, sier Morten Kokaas, nestleder i Trondheim Pensjonistparti.

Saken oppdateres.

Mandag behandlet styret i Trondheim Pensjonistparti ønsket om å ta imot 200 flere flyktninger. Det ble enstemmig vedtatt av styret, noe Kokaas er glad for.

- Vi mener at mennesker på flukt skal få hjelp. Når så mange flykter over grensen, er det mange mennesklige tragedier. Det er viktig å vise solidaritet, sier Kokaas, som også er 2.kandidat for Pensjonistpartiet.

Det var i helgen at Hilde Opoku tok intiativ til at partiene på tvers, skulle stå bak en felles erklæring om at Trondheim bør ta imot flere flyktninger. Opptil flere politikere sto allerede sammen om den på søndag.

- Vi var sent på ballen, men styret var enig i at vi skulle støtte den felles politiske erklæringen. Vi er enig i at Norge er et rikt land og at vi må hjelpe til. Trondheim bør ta sin del, og det er et riktig tiltak for Trondheim, sier han.

Les også: - Det jeg så og opplevde, kan ikke glemmes

Les også: FN: Over 380.000 har krysset Middelhavet i år

Grobunn for fremmedfrykt

I går uttalte Kristian Kahrs, Demokratenes nasjonale talsperson, til adressa.no at flyktningeutspillet fra politikere i Trondheim var «ufattelig populistisk».

- Jeg synes det er feil fremstilling å si noe slikt. Man bør heller stå fram og hjelpe folk. Slike utspill skaper grobunn for fremmedfrykt, mener Kokaas.

Les også: Folk oppfordres til å ta flyktninger inn i hjemmene

Les også: Ber om hastemøte om flyktningkrisen

Usmakelig

Heller ikke Frp er positiv til den felles politiske erklæringen. Ordførerkandidat for Frp, Elin Marie Andreassen, uttalte på søndag til adressa.no at dette var naiv flyktningspolitikk. Derfor var det ifølge Andreassen uaktuelt å stille seg bak erklæringen. Kokaas mener Frp forsøker å slå politisk mynt på saken ved å stå på utensiden av erklæringen.

- Vi skal ikke gjøre dette til en valgkampsak, men Frp gjør det til en kampsak. Det synes jeg er usmakelig. De blir jo også politisk isolert da de står alene utenfor, sier han.

Andreassen synes kritikken fra Kokaas er urimelig.

- Vi står for det vi har sagt, og står for våre standpunkt. Dette er vår holdning, valgkamp eller ikke. Så den kritikken forstår jeg ikke. Jeg har reagert på at mange mener dette må løftes over politikken, men dette er jo storpolitikk. Dette er en sak fordi flyktningkrisen skjer nå, og det sammenfaller med vår valgkamp i Norge, sier hun.

Les også: Enorm interesse for støttekonsert

Les også: - Stol på oss, vi kan være nyttige

- Burde hatt mer tid

Svein Otto Nilsen, 1.kandidat for Pensjonistpartiet, står bak partiets avgjørelse om å si ja til 200 flere flyktninger. Likevel mener han at prosessen burde vært ryddigere.

- Personlig synes jeg at man burde ha drøftet det på en annen måte. Forslaget burde vært mer gjennomtenkt. Man burde vært i kontakt med Rådmannen først, og forslaget burde hatt en konskvensutredning. Det er ingen hensikt å være overivrig etter å ta inn flere flyktninger, uten å ha penger til å få dem ut i samfunnet. Her burde partiene fått mer tid til å disktuere saken og deretter komme med sin mening om det, sier Nilsen.

Nilsen understreker at han ser ingen dramatikk ved å øke fra 400 til 600 flyktninger.

- Det er ikke noe problem å øke med 200. Det hadde vært verre om det var 20 000 flere, sier han.

Les også: Tre land blir bedt om størst EU-dugnad

Les også: Regjeringen forlenger oppdraget i Middelhavet

Står sammen: Flere av partiene i Trondheim ønsker 200 flere flyktninger til Trondheim, og står sammen om en felles erklæring om å øke antall flyktninger. F.v: Ynge Brox (H), Ottar Michelsen (SV), Hilde Opoku (MDG), Berit Johanne Kapelrud (Krf), Marte Løvik (Sp), Jon Gunnes (V), Roald Arntzen (Rødt) og Geir Waage (Ap). 
        
            (Foto: Kristian Helgesen)

Står sammen: Flere av partiene i Trondheim ønsker 200 flere flyktninger til Trondheim, og står sammen om en felles erklæring om å øke antall flyktninger. F.v: Ynge Brox (H), Ottar Michelsen (SV), Hilde Opoku (MDG), Berit Johanne Kapelrud (Krf), Marte Løvik (Sp), Jon Gunnes (V), Roald Arntzen (Rødt) og Geir Waage (Ap).  Foto: Kristian Helgesen

På forsiden nå