- Galt å nekte 18-åringer øl

– Når du er 18 år, er du gammel nok til å dø som norsk soldat for fedrelandet ditt i Afghanistan. Da må du også kunne få servert et glass øl ute på byen, mener Kent Johansen.

Saken oppdateres.

Han er studieleder i Fremskrittspartiets Ungdom i Sør-Trøndelag. Johansen mener det er en direkte diskriminering av voksne folk å nekte 18-åringer adgang til skjenkesteder innenfor et bestemt området i Midtbyen i Trondheim.

Si din mening: Er skjenkenekt for 18-åringer et godt tiltak?

Adresseavisen fortalte i går at politiet i et brev til Trondheim kommune foreslår å nekte utesteder med 18 års aldersgrense i Nerbyen skjenkebevilling. Saken skal behandles av formannskapet 30. september.

Kent Johansen synes det blir helt galt når politiet eller andre offentlige myndigheter skal si at dette får dere ikke lov til, når det i utgangspunktet er lov for en 18-åring å drikke øl og vin.

Mer politiressurser

– Politiet i Trondheim vil ty til et slikt virkemiddel for å få bukt med den økende volden i Midtbyen. Har ikke politiet her et poeng?

– Det er galt at ungdommen skal lide for at politiet blir tilført for lite penger. Politikerne må sørge for at politiet kan få gjort den jobben de er satt til, nemlig å håndheve lov og orden.

Kent Johansen mener det var galt av bystyret i Trondheim å stenge tappekranene en time tidligere fra 1. oktober, nærmere bestemt klokken 02.

– Dette er FpU uenig i. Vi er for en prøveordning med at utestedene selv kan bestemme når de skal stenge. Restaurantene bør i utgangspunktet få kunne skjenke alkohol døgnet rundt, sier Johansen.

Han synes det er galt at alle skjenkestedene skal stenge samtidig. Det vil bli lange taxikøer og hamburgerkøer, der det lett kan oppstå aggressivitet og voldsbruk.

Drar ikke hjem

– Trondheim vil garantert få et negativt resultat når utestedene nå må stenge tidligere. Ikke alle føler behov for å dra rett hjem så vidt tidlig som klokken 02. Og det feil å påstå at det er 18-åringene som står bak volden i bygatene. Jeg er så mye ute på byen at jeg har sett at også eldre ungdom tyr til vold.

Kent Johansen synes politiet med sitt utspill tyr til lettvinte løsninger.

– Politiet tror de kan «sjefe» med 18-åringene, og ser bort fra at mange av bråkmakerne er godt over 20 år.

– Vil dere forfølge forslaget fra politiet?

– Vi kommer til å skrive leserinnlegg og alliere oss med restaurantbransjen. Målet er å få stoppet utspillet og få omgjort vedtaket om tidligere skjenkestopp, sier Kent Johansen.

 
På forsiden nå