- Vi skal fokusere på flyktningkrisen og ta den med hjem hit. Dette må vi bry oss om, sier Siri Monteiro, sekretær og markedsføringsansvarlig for Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom Nidaros.

Sammen med en rekke andre aktører og privatpersoner arrangerer Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom Nidaros, en markering på Trondheim Torg fredag fra klokken 17.30. De ønsker å vise sin solidaritet med mennesker på flukt i verden, og vil oppfordre norske myndigheter til å bidra mer til katastrofen og ta imot flere flyktninger.

Les også: Kommunene sier ja til å bosette over 10 000 flyktninger

Etterlyst et samlingssted

De siste ukene har det vært et enormt engasjement om katastrofen blant det norske folk. På sosiale medier har nordmenn vist sin kjærlighet og gitt hjelp.  Onsdag forrige uke bestemte menneskene bak arrangementet seg for at de ønsker å lage et arrangement der folk kunne samles.

- Det er mye engasjement og giverglede fra sørtrøndere i sosiale medier. På Facebook-gruppen «Refugees welcome to Norway – Sør-Trøndelag» har folk kommet med mange forslag, og etterlyst et sted man kan samles. Folk vil ha noe å samle seg rundt, sier Monteiro.

Les også: Slik kan du hjelpe flyktningene (Denne saken er hentet fra NRK)

Håper mange barn kommer

På fredag vil det bli appeller, musikalske innslag og det blir delt ut gratis kaffe og bakverk. En av artistene som skal underholde er Tyra, kjent fra MGP JR.  Arrangementet er åpent for alle, og arrangørene håper det kommer mange barn.

- Vi har alle sett bilde av Aylan Kurdi. Det er et bilde som har festet seg. Jeg har snakket med mange barneforeldre, som forteller at barna gjerne vil gjøre noe, sier Monteiro.

Monteiro lover at arrangementet er passende for barn.

- Vi har tenkt mye på at det skal være barn til stede, og har stort fokus på dette. Alle har fått beskjed om at det skal være barn til stede, og at alle som skal delta må ta hensyn til dette.

Les også: Slik snakker du med barn om de grufulle bildene fra flyktningkatastrofen

-Vi må bry oss

Det vil bli arrangert flere lignende arrangementer i landet i morgen, og Trondheim ligger an til å bli det aller største.

- Vi håper at dette blir en god samling. Nordmenn er kjent for å ikke snakke med fremmede. Men som en i redd barna, så fint sa, fremmede vil være fremmede, hvis du ikke snakker med dem. Vi må bry oss om hverandre, sier Monteiro.

Les også: - Det jeg så og opplevde, kan ikke glemmes