Utvider siktelsen mot 19-åring som skal ha flådd katt:

Skal ha fantasert om å drepe og voldta unge jenter

19-åringen fra Trondheim skal i avhør ha forklart seg i detalj om hvordan han ønsker å ta livet av jenter i alderen 9 til 25 år.

Sør-Trøndelag tingrett besluttet å fengsle mannen i to uker. Han er siktet for å ha utøvd grov vold mot en katt.   Foto: Finn Åldstedt

Saken oppdateres.

Mannen ble varetektsfengslet i to uker i slutten av august, siktet for grov overtredelse av dyrevelferdsloven. Mannen har selv erkjent å ha drept og flådd en katt.

Fredag besluttet Sør-Trøndelag tingrett å varetektsfengsle 19-åringen i fire nye uker, grunnet gjentakelsesfare.

I fengslingskjennelsen går det frem at siktelsen mot mannen er utvidet til to grove brudd på dyrevelferdsloven, skadeverk og for at han har brutt straffelovens paragraf 204a, som blant omhandler at man har mottatt, delt eller regelmessig gjort seg kjent med materiale der barn blir utsatt for overgrep eller at materialet seksualiserer barn.

Bakgrunnen for at han er siktet for skadeverk er at en annen person skal eide katten som 19-åringen skal ha drept og flådd, opplyser politiadvokat Tina Marielle Værnes i en pressemelding.

LES OGSÅ: 19-åring siktet for å ha drept og flådd katt

- Reell fare for drap og voldtekt

I kjennelsen fra tingretten vises det til en bekymringsmelding fra en overlege. I meldingen heter det seg at det er en «betydelig fare for at pasienten ikke bare vil kunne skade dyr i tiden som kommer, men også være en reell fare for drap, skade og voldtekt av først og fremst yngre jentebarn/ungdom.»

Videre heter det i kjennelsen at denne påstanden blir begrunnet fra overlegen med 19-åringens adferd etter å ha drept katten, at han i lengre tid skal ha hatt tanker om å skade dyr, og at han under utredningen har fortalt om volds- og drapsfantasier overfor yngre jenter og at han synes blottet for anger for å ha begått den handlingen han er siktet for.

Les flere krimsaker fra Adresseavisen her.

- Vil drepe unge jenter

Også i avhør med politiet, som ble gjort denne uken, har 19-åringen utdypet sine tanker om særlig å begå drap, ifølge kjennelsen.

«Han forklarer blant annet at alle som dreper noen må starte med noe, og at de jenter han ønsker å ta livet av er fra 9 til 25 år. Han forklarer videre forholdsvis detaljert om hvordan han vil gjennomføre drapene. Videre forklarer han at han ennå ikke har funnet noen å drepe, og at han vil at det skal gjøres profesjonelt,» heter det i kjennelsen fra tingretten.

Videre går det frem at dragningen for at 19-åringen ønsket å gjøre dette er på grunn av spenningen og fantasien, og at dette holder ham i live.

Brutal avlivning

Volden mot katten han drepte skal ha vært grov og brutal, ifølge politiet.

Han skal blant annet tatt kvelertak på katten, forsøkt å knekke nakken på katten, før han avlivet den med en kniv. Ifølge politiet døde katten sannsynligvis av forblødning eller kvelning. Etter dette skal mannen ha flådd katten, opplyser politiadvokat Værnes i pressemeldingen.

19-åringen er nå innlagt til tvungen observasjon. Det er satt i gang en rettpsykiatrisk undersøkelse av mannen for å kartlegge tilregnlighet og en eventuell personlighetsforstyrrelse.

- Ønsker psykisk hjelp

19-åringens forsvarer, Terje Engebretsen, sier til Adresseavisen at hans klient har erkjent det han er siktet for, men at han har valgt å ta betenkningstid.

- Han ønsker å få psykisk hjelp, men så langt har det ikke vært noen åpning for overflytting til en psykiatrisk institusjon fra domstolens side, sier Engebretsen.

Han ønsker ikke å kommentere mannens tanker om å voldta og drepe andre mennesker.

- Min klient har forklart seg til politiet om disse tankene. Jeg ønsker ikke å gå dypere inn på det området, sier advokaten.

19-åringen skal også ha erkjent å ha bekjentskap med overgrepsmateriale.

- Men han har selv uttrykt usikkerhet rundt hvor vidt dette er ulovlig materiale, sier Engebretsen.

Rettssaken mot mannen er berammet til 9. november.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå