Venstre beholder sine fire i bystyret i Trondheim

Venstre håpet på fremgang, men er nå glad for at de beholder sine fire bystyrerepresentanter.

Rimelig fornøyd: Venstres Jon Gunnes er tilfred med at partiet trolig beholder sine fire representanter i bystyret. 

Saken oppdateres.

- Nå tror jeg vi har den fjerde inne. Det må vi være fornøyd med slik som situasjonen utviklet seg. Med fire så er det status quo, og da har vi noe å melde, sa Jon Gunnes, listetopp for Venstre sent mandag kveld.

Slik stemte bydelene i Trondheim

- Søndag gikk vi i Bymarka og Estenstadmarka og delte ut seigmenn og valgkampbrosjyrer. Vi fortalte folk at vi ville ta vare på Bymarka. Det tror jeg vi tjente på, sa Gunnes.

Da forhåndsstemmene ble offentliggjort ved 21-tiden, viste resultatet en oppslutning på skuffende 4,7 prosent til Venstre. Dermed stod partiet i fare for å miste en av sine fire kandidater i bystyret.

LES PLUSSKOMMENTAR: Uovervinnelige Rita

Men etterhvert som resultatene fra de ulike bydelene tikket inn, steg også stemningen på Venstres valgvake. Sent mandag kveld lå partiet an en til en oppslutning på 5,4 prosent. Dermed lå partiet an til å klare fire i bystyret, like mange som i siste periode.

Venstre scoret godt i bydelene som har gangavstand til midtbyen: I Elgeseter, Møllenberg, Rosenborg, Singsaker og Midtbyen valgkrets lå oppslutningen fra mellom 8 til nærmere 11 prosent.

Håpet på fem

Da valgkampen startet, hadde imidlertid Gunnes en ambisjon om å vokse seg større.

Målet var å øke oppslutningen i Trondheim fra 5,8 prosent ved forrige kommunevalg til 7 prosent.

- Vi ønsker å fortsette fremgangen. Målet er fem i bystyret, sa Gunnes før de første valgresultatene kom.

LES PÅ PLUSS: Hvor lenge vil Rita sitte?

Han tror at Venstre taper på regjeringssamarbeidet med Frp.

- Regjeringssamarbeidet sliter på Venstre. Det ser vi av resultatene over hele landet, sa Gunnes.

Ute - inne

Trond Åm, Venstres fjerdekandidat, fryktet en stund han var på vei ut av bystyret. Men sent mandag kveld var han en smule mer optimistisk.

- Jeg håper jeg får fortsette, men det får jeg vel ikke et sikkert svar på før ved lunsj tirsdag. Det ser ut til å være vanskelig å få ut det potensialet vi har fortjent lokalt. Vi taper på regjeringssamarbeidet med Frp. Men får vi fire i bystyret, skal vi være rimelig fornøyd, sa Åm mandag kveld.

Sammen med Åm og Gunnes sikrer valgresultatet at også Lucie Sunde-Eidem og Erling Moe kommer inn i bystyret.

Blokkuavhengige

Listetopp Jon Gunnes har tidligere antydet at han også kan være klar for å gå inn i en koalisjon med Arbeiderpartiet. Samtidig har Rita Ottervik varslet at hun ønsker en bredest mulig koalisjon.

Mandag kveld vil ikke Gunnes si noe sikkert om hvem han vil samarbeide med:

- Nå må vi vente og se hva som skjer. Hvis jeg tolker Rita Ottervik rett, tror jeg hun vil ta kontakt. Da må vi ta stilling til hvordan vi stiller oss til det. Vi er blokkuavhengige. Det viktigste for oss er at vi får dreid politikken mot sentrum. Dette er noe vi må diskutere i partiet, sier Gunnes.

På forsiden nå