Da 99,9 prosent av stemmene var telt opp i Trondheim lå SV lå an til å få en oppslutning på 6,2 prosent, en økning fra 5,7 prosent i 2011.

LES PLUSSKOMMENTAR: Uovervinnelige Rita

Tidligere på kvelden virket det som om partiet ville gå fra fire til fem representanter i bystyret, men det håpet svant etter hvert.

Flertallet frem

Førstekandidat Ottar Michelsen var likevel fornøyd med at partiet igjen hadde oppgang etter nedturer i 2007 og 2011, men var mest opptatt av at alle partiene i den store flertallskonstellasjonen i Trondheim hadde fremgang.

Slik stemte bydelene i Trondheim

- Det viktige er at langt flere i Trondheim stemmer på røde og grønne partier enn tidligere, og at velgerne ønsker mer rødgrønn politikk, sier Michelsen, som ikke tror denne alliansen vil bli utvidet til å inkludere Venstre.

- Nei, det tror jeg ikke. Blant kjernesakene til Venstre har vært privatisering, som det er helt utenkelig for oss å bli med på, sier han.

Mindre enn konkurrenten

Michelsen innser også at partiet trolig taper varaordførervervet som partiveteranen Knut Fagerbakke har hatt i tolv år.

Han konstaterte at Miljøpartiet De Grønne har gjort et svært godt valg i Trondheim, og sier det ikke er usannsynlig at Hilde Opoku blir byens nye varaordfører. MDG ser ut til å få en oppslutning på 7,7 prosent, en økning på 5,1 prosentpoeng.

- Men at vi går opp samtidig som Miljøpartiet gjør et brakvalg, det synes jeg er veldig bra, sier han.