Da Monica Arnøy (42) skulle sykle til jobben sin ved St. Olavs Hospital søndag morgen, skled hun på grus som lå i veien ved rundkjøringen på Lerkendal.

- Jeg husker at jeg skled, men så er alt borte. Jeg husker ikke mer før jeg våknet på en båre på legevakta, sier Arnøy, som fikk hjernerystelse som følge av ulykken. Hun hadde på seg sykkelhjelm.

Les også: Er du jenta fra nattbussen John Petter (27) leter etter?

- Det er meg!

Tirsdag skrev Adresseavisen at Arnøy ønsket å finne den ukjente kvinnen som hjalp henne til legevakta etter uhellet. Saken ble lagt ut på Facebook, og da ga redningskvinnen seg til kjenne.

«Kjære Monica! Jeg håper det står bra til med deg! Den ukjente kvinnen er meg!», skrev Christina Brekke Trondseth under saken.

- Jeg fortalte om det som hadde skjedd til en kollega, og det var hun som så etterlysningen på Facebook-siden til Adresseavisen. Jeg ble litt satt ut da jeg leste saken, for jeg har tenkt mye på henne. Jeg synes det var koselig at hun ville finne meg, sier Christina Brekke Trondseth.

Taxi kjørte rett forbi

Brekke Trondseth forteller at hun fant Arnøy liggende midt i veien ved rundkjøringen på Lerkendal.

- Jeg bråbremset og løp ut av bilen og bort til henne. Hun var veldig omtåket og forvirret. Hun hadde slått seg kraftig, og var redd, sier Brekke Trondseth.

Hun forteller at en taxi som kjørte rett foran henne gjorde ingenting for å hjelpe.

- Jeg ble sjokkert da jeg så taxien kjøre sakte, men sikkert forbi. Det var umulig å ikke se at hun lå nede og hadde slått seg kraftig. Jeg håper den sjåføren sitter med dårlig samvittighet nå, sier hun.

Jobber på samme sted

Brekke Trondseth fikk både Arnøy og sykkelen inn i varebilen, og kjørte til legevakta ved St. Olavs Hospital.

Deretter gikk hun og varslet Arnøys sjef om hva som hadde skjedd. Det viste seg nemlig at de to kvinnene er kolleger.

Monica Arnøy jobber i sjette etasje på kirurgisk gastro 1, Christina Brekke Trondseth jobber i etasjen under, på kirurgisk gastro 2.

- Jeg har aldri møtt henne før, så det var et underlig sammentreff, sier Brekke Trondseth.

Takker for hjelpen

Monica Arnøy har fått masse respons og omtanke fra folk rundt seg etter hendelsen, og er veldig glad for å ha funnet kvinnen som hjalp henne på søndag.

- Vi har snakket sammen på telefonen, og det var veldig fint. Jeg fikk vite hva som hadde skjedd, og jeg fikk takket henne for hjelpen. Og det er jo helt utrolig at vi bare er ei trapp unna hverandre, sier Arnøy.

Det som sjokkerte henne da hun fikk hele historien fra Brekke Trondseth, var at en taxi hadde kjørt forbi uten å hjelpe.

- Det var helt rystende å høre. Minuttene teller i slike saker, jeg kunne hatt hjerneblødning. Å få vite at noen bare har forlatt meg i veibanen er sjokkerende, sier hun.

Det er to viktige budskap hun vil ha frem med å fortelle om denne saken i media.

- Det ene er å bruke hjelm. Det gjorde jeg, og den ble det slått hull i. Det andre er å bry seg. Ikke forlat noen som trenger hjelp i veikanten, sier hun.

Monica Arnøy (42) husker ingenting fra sykkeluhellet på Lerkendal i Trondheim. Hun håpet å finne den ukjente kvinnen som hjalp henne til legevakta via en etterlysning på Facebook. Foto: Privat
Svigerdatteren Veronica Stavå la søndag ettermiddag ut en etterlysning etter den ukjente kvinnen på Facebook. Foto: Privat