Departementet har bestemt at samskipnadene skal slås sammen når NTNU-fusjonen trer i kraft 1. januar 2016, skriver Universitetsavisa. Begrunnelsen er at det er hensiktsmessig at én utdanningsinstitusjon betjenes av én studentsamskipnad.

Les også: Bovim vil ha studentboliger i høyblokkene

Uønsket i Oppland

I Gjøvik gikk Studentsamskipnaden i Oppland (Sopp) imot sammenslåing. Styreleder Vegard Vikøen i Sopp er kritisk til prosessen og mener det har gått altfor fort, skriver Universitetsavisa. Sopp ønsket en tilknytning til Studentsamskipnaden i Trondheim, mens man brukte mer tid til utredning, før en endelig modell kom på plass 1. januar 2017.

Ja fra Sunnmøre

8500 studenter i Gjøvik og Lillehammer er tilknyttet Sopp. Bare 3500 av dem hører hjemme ved Høgskolen i Gjøvik som blir fusjonert med NTNU fra 1. januar 2016. Studentsamskipnaden for Sunnmøre med 5500 studenter blir også kraftig krympet når Høgskolen i Ålesund blir del av NTNU og Høgskulen i Volda står alene tilbake. På Sunnmøre har imidlertid samskipnaden stilt seg positivt til å bli innlemmet i Studentsamskipnaden i Trondheim (SiT).

Vil hjelpe

I en pressemelding fra SiT sier konsernsjef Knut Solberg at de i tillegg til å bedre studentvelferden i det nye store NTNU, også vil bidra overfor studentene i Volda og Lillehammer.