- Skjult lønnskamp

- En skivebom av Politiets Fellesforbund å starte lønnskamp en og en halv måned etter at lønnsforhandlingene er avsluttet, sier stortingspolitiker Thomas Breen.

Saken oppdateres.

Han er medlem av justiskomiteen på Stortinget og justispolitisk talsmann for de rød-grønne partiene. Breen reagerer på at Enge og Politiets Fellesforbund kaller laber skyting en reaksjon på dårlige lønns- og arbeidsvilkår.

- Jeg må si jeg er svært betenkt over aksjonsformen til Politiets Fellesforbund. Jeg blir litt oppgitt, og kaller det pysete, sier Breen.

AP-politikeren er opprørt over at politiet bryter fredstiden og kjører en lønnskamp utenfor lønnsforhandlingene.

Dårligere enn elgjegere

- Norsk politi er bedre enn en gjennomsnittlig elgjeger. Blant elgjegerne treffer 97 prosent blinken, sier hedmarkingen.

Breen mener fornyingsminister Heidi Grande Røys må vurdere å ta saken for Arbeidsretten. Han tror ingen er i tvil om at politimennene aksjonerer.

- Det startet i Rogaland, der bommet de plutselig på blinkene. Jeg synes det er trist at politiets ansatte bidrar til å skape frykt unødvendig. De henviser til en virkelighetsforståelse som ikke er riktig, sier Breen.

Mens Politiets Fellesforbund hevdet det er sju politimenn på jobb i Oslo, var det ifølge politimesteren 42 politifolk på jobb. Politiets aksjoner mener Breen skaper engstelse i befolkningen.

Nok utfordringer

- Jeg mener i fullt alvor at politiet i Norge har mer enn nok utfordringer. Vi har mangel på politi. Jeg skjønner ikke hvorfor Politiets Fellesforbund ikke kan forholde seg til den virkeligheten som er der. De har i utgangspunktet en god nok sak. Skaper utrygghet: {ndash} Aksjonene kan ikke gi høyere lønn, det er bare markeringsbehov. Jeg frykter den langsiktige virkningen er at folket mister tillit til politiet, sier Thomas Breen, justispolitisk talsmann for de rød-grønne partiene.

På forsiden nå