Kongeparet til Trøndelag

Kongeparet tok tirsdag imot Irlands president Mary McAleese og hennes mann på Slottsplassen i strålende høstvær. Torsdag kommer de til Stadsbygd for første gang.

Saken oppdateres.

Pesidentparet er kommet til Norge etter invitasjon fra kong Harald og skal bo på Slottet tirsdag og onsdag.

Torsdag går turen nordover til Trondheim hvor presidentparet er gjester på en større energikonferanse. Ettermiddagen skal de tilbringe på Museet Kystens Arv på Stadsbygd. Det blir en ettermiddag for historien på Stadsbygd, som får statsbesøk for første gang. I presidentfølget vil det være flere statsråder både fra Irland og Norge

Omvisning

I dag tok kongeparet og kronprinsparet sine irske gjester med en liten runde inn på Slottet før turen gikk videre til Stortinget hvor de møtte stortingspresident Thorbjørn Jagland (Ap).

Deretter bar det videre til politiske samtaler med statsminister Jens Stoltenberg (Ap) i regjeringskvartalet. Som vanlig viste statsministeren stolt fram den flotte utsikten fra møterommet i 17. etasje. Under møtet drøftet Stoltenberg blant annet finanskrisen og klimautfordringene med den 57 år gamle presidenten.Andre periode

Mary McAleese har vært Irlands president siden 1997 og er medlem av det republikanske partiet Fianna Fáil. Hun ble gjenvalgt for en ny sjuårsperiode i 2004.

Hun og ektemannen Martin McAleese har tre barn sammen.

 
 
På forsiden nå