Googletåka letter over byen

Googletåka lå tidligere i år tjukk over sentrumsgatene, men nå kan vi melde om bedre vær.

Saken oppdateres.

I 2005 slapp søkemotorgiganten Google Earth hvor satellittbilder av jordkloden ble sammenfattet innenfor et lettforståelig grafisk grensesnitt som «alle» kunne bruke.

LES OGSÅ: Googletåke over sentrum

For trøndere in absentia gir dette digitale verktøyet, og andre som f. eks adressa.nos webcam, en kjærkommen mulighet til nostalgisk å beskue kjente og kjære plasser i hjembyen.Detaljrike kartDetaljrikdommen på bildene er i enkelte tilfeller så god at man har kunnet se helt ned på «vinsjan på kaia», men i april skrev adressa.no om Googletåka som lå tjukk over Trondheim sentrum.

Halve byen var nemlig ikke godt nok fotografert til å vise Nidarosdomen, Studentsamfunnet og andre kjente landemerker.

- Vi bruker de bildene vi får, og jobber konstant med å forbedre våre produkter, skrev Google, som ironisk nok har sitt norske hovedkontor på Solsiden, i en e-post til adressa.no.Byen er hel igjen

Før vintermørket for alvor senker seg ser imidlertid byen langt lysere ut fra det populære programmet. Karttjenesten ble for en tid siden oppdatert med bilder hvor man kan zoome seg ned til sentrumsgatene.Dermed har Google sørget for at digitale Trondheim er hel igjen.

 
 
På forsiden nå