En dom til å spise opp

Mens noen nøyer seg med små pepperkakehus med nonstop på taket, har Eigil Nordstrøm (17) likså godt laget Nidarosdomen.

Saken oppdateres.

Og når man er så ambisiøs, holder det ikke å vente til advent med å starte planleggingen. Eigil har planlagt byggverket siden slutten av oktober.

For å tegne og beregne har han brukt bilder han har funnet på internett, i tillegg har han selv fotografert den mektige kirka. I planleggingsfasen har han jobbet helt alene.

- Det kan bli litt vanskelig å være flere om sånt arbeid, sier 17-åringen.550 deler

De siste årene har familien laget pepperkakehus inspirert av Ringenes Herre og et romskip fra Star Wars. I år ble det noe som er litt mer knyttet til julen.

- Jeg ville lage noe skikkelig, og Nidarosdomen er jo et fantastisk bygg. Jeg har ikke laget noe så stort som dette før, forteller Eigil.

Selve byggverket består av 550 pepperkakedeler. Før byggearbeidene startet måtte disse legges ut over stuebordet. Ifølge byggmesteren kan det være litt vanskelig å holde orden på alle delene.

Til baking og steking har han fått hjelp fra hele familien. Denne prosessen tok omtrent en og en halv dag.

Selve monteringen tok også et par dager, og alt var ikke i orden før sent lille julaften.Skal spises opp

Nasjonalhelligdommen har fått vinduer laget av dropsmasse og inne i kirken er det elektrisk belysning. Pepperkakekirken er omtrent 75 cm lang og tårnet er 50 cm høyt. Øverst i spiret troner en tranpille...

Byggverket har naturlig nok fått en sentral plass i stuen på Byåsen.

- Vi har ikke så stort juletre i år, så det ikke skal konkurrere med pepperkakehuset, sier kunstneren.

Når julen er over skal det store byggverket spises opp. Egil tror de må invitere slekt og venner til den seremonien, og størrelsen på pepperhuset betyr at blir nok til alle.

- Det er litt synd å knuse det, men det må gjøres.

 
På forsiden nå