Kalvskinnet og Berg er reddet

De rødgrønne ble i dag enige om at verken Kalvskinnet eller Berg skole skal legges ned i 2009. – Dette løser ingen av utfordringene i Trondheims-skolen, påpeker kommunalråd Tone Sofie Aglen (Sp).

Saken oppdateres.

– Vi er enige om at det ikke blir skolenedleggelser i 2009. Når saken kommer opp i bystyret 29. januar vil den bli sendt tilbake til rådmannen, sier Fagerbakke til adressa.no.

LES OGSÅ: - En halv seier

Både han og kommunalråd Tone Sofie Aglen (Sp) sier de vil se skolestruktur-saken i sammenheng med saken om skolekretsgrenser som er ventet i løpet av våren. Da vil politikerne foreta en ny vurdering.– Ny vurdering i løpet av våren

Fagerbakke sier de ønsker en bedre oversikt over de økonomiske konsekvensene av eventuelle skolenedleggelser.

– Vi vil vite hvor mye som blir overført tilbake til skolekvaliteten dersom skoler legges ned. De økonomiske utredningene i denne saken forsvarer ikke at det blir lagt ned skoler. Den er for dårlig vurdert. Vi ønsker også en grundigere vurdering av hva det vil koste å rehabilitere Berg, sier Fagerbakke.

En vanskelig sak

Arbeiderpartiets Ole Kristian Lundereng avviser at de andre partiene ble presset av SV til å snu i saken.

– Dette er vi kommet frem til i fellesskap. Fra Aps side har vi vært veldig klar på at vi ikke har konkludert i saken før nå. Dette er ingen snuoperasjon da ingen av partiene har sagt hva de mener om saken før i dag, fremholder han.

– Har dette vært en vanskelig sak?

– Ja. Det er en stor sak som berører veldig mange og inneholder mange elementer. Men vi behandler stadig vanskelige saker og klarer å bli enige, sier Lundereng.

– Løser ingen utfordringer

Kommunalråd Tone Sofie Aglen (Sp) sier at utfordringene fremover er mange.

– Dette løser ingen av utfordringene i Trondheims-skolen. Det er fortsatt mange halvfylte skoler i sentrum, og andre skoler som er overfylte, sier hun.

– Hvordan var dagens møte?

– Det var et langt møte. Det var ikke så vanskelig å bli enige om denne beslutningen, men veien videre blir nok vanskeligere. Vi vil ta en ny vurdering i løpet av våren, når rådmannen kommer med saken om skolekretsgrenser, sier Aglen.

Etter dagens møte mellom de rødgrønne sier Fagerbakke det er en rekke forhold politikerne vil ha nærmere vurderinger av:

– Vi må se på skolestrukturen i sammenheng med fremtidig byutvikling. Blant annet har vi spørsmål rundt et kommunalt internasjonalt skoletilbud, og forholdet til Birralee International School. Vi vil også ha en vurdering fra rådmannen om det i fremtiden kan bygges en felles skole i stedet for Lilleby og Lade, påpeker han.

 
        
            (Foto: IVAR MØLSKNES)

  Foto: IVAR MØLSKNES

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå