- Har begrenset tro på Hillary

Sykepleier Anna Mørseth har besøkt og bidratt i Gaza de siste 20 årene. Nå er sykehuset hun jobbet ved bombet.

Saken oppdateres.

Lørdag var hun en av de over 300 som møtte opp på Gaza-markeringen på Torvet i Trondheim. Mørseth har vært medlem av Palestina-komiteen siden 70-tallet, og har fulgt konflikten tett.

Siden 1989 har hun vært i Midtøsten to ganger i året.- Det verste jeg har sett

- Dette er det desidert verste jeg har vært vitne til. Som sykepleier har jeg tidligere jobbet med mennesker som er skadd som følge av denne konflikten, men denne gangen bryter Israel alle kjøreregler i krigføringen på flere måter. Ved å bombe sykehus og skoler, har Israel tatt i bruk den " brente jords taktikk", og det betyr at de for alltid har mistet sin uskyld, sier Mørseth.

Demonstrasjonen mot Israels krigføring i Gaza foregikk rolig. Mellom 300-400 hadde møtt opp for å høre appeller og sang.Gir ikke opp

Anna Mørseth gir aldri opp håpet om fred i Midtøsten, og hun er glad for at begrepet okkupasjon endelig blir brukt offentlig.

- Til og med utenriksminister Jonas Gahr Støre har begynt å bruke begrepet okkupasjon. De arabiske statene har også begynt å røre på seg, og har begynt og boikotte Israel. Dette gir håp.

Snart blir Barack Obama innsatt som president i USA, og Hillary Clinton blir utenriksminister. Mørseth har likevel begrenset tro på at demokratene kan bidra til radikale endringer i Midtøsten.

- Hillary er den mest israelvennlige i hele Obama-administrasjonen, hun er mer pro Israel enn Condalezza Rice.

 
 
På forsiden nå